מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אחרי 2 הפלות רצופותאורה08/09/2011
שלום
אני בת 32 נשואה ללא ילדים. בשנה האחרונה עברתי 2 הפלות רצופות בשבוע 6 לפני הופעת דופק. לאחר ההפלה השניה בוצעו בדיקות שבמהלך, הוסרו הידבקויות בהיסטרוסקופיה (אבחנתית, לא היה צורך בהרדמה) ונתגלתה בעיית קרישיות (פקטור 5 ליידן). הומלץ לי בהריון הבה להזריק קלקסן מלאחר הדופק בטענה שפקטור 5 ליידן הוא לא הגורם להפלות המוקדמות. בכל זאת יש לי כמה שאלות:
1. האם לא כדאי להתחיל טיפול בקלקסן מיד עם גילוי ההריון?
2. האם ההידבקויות יכלו לגרום להפלות או להפלה השניה? ממה נגרמות הידבקויות? בהפלה הראשונה לא בוצעה גרידה ובהפלה השניה בוצעה גרידה.
3. מה המינון קלקסן המתאים בבעיית הקרישיות של פקטור 5 ליידן ( ה BMI שלי כיום הוא 32).
תודה רבה על התשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי 2 הפלות רצופות - תגובה
ד``ר יורם גלעדי12/09/2011- כאשר יש בעיית קרישיות יתר מקובל להתחיל קלקסן בתחילת ההריון
- הידבקויות יכולות להיגרם מזיהום, גרידה טראומטית, שאריות שליה מהריון קודם וכו'. בדר'כ גורמות לאי יכולת להרות אך יכולות להיות קשורות גם להפלות מוקדמות
- אין קונצנזוס לגבי מינון הקלקסן. בדר'כ מתחילים עם 40 מ'ג. יש שמתחילים עם 60.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)