אחרי 2 הפלות רצופות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אחרי 2 הפלות רצופות
    אורה
    08/09/2011

שלום
    אני בת 32 נשואה ללא ילדים. בשנה האחרונה עברתי 2 הפלות רצופות בשבוע 6 לפני הופעת דופק. לאחר ההפלה השניה בוצעו בדיקות שבמהלך, הוסרו הידבקויות בהיסטרוסקופיה (אבחנתית, לא היה צורך בהרדמה) ונתגלתה בעיית קרישיות (פקטור 5 ליידן). הומלץ לי בהריון הבה להזריק קלקסן מלאחר הדופק בטענה שפקטור 5 ליידן הוא לא הגורם להפלות המוקדמות. בכל זאת יש לי כמה שאלות:
    1. האם לא כדאי להתחיל טיפול בקלקסן מיד עם גילוי ההריון?
    2. האם ההידבקויות יכלו לגרום להפלות או להפלה השניה? ממה נגרמות הידבקויות? בהפלה הראשונה לא בוצעה גרידה ובהפלה השניה בוצעה גרידה.
    3. מה המינון קלקסן המתאים בבעיית הקרישיות של פקטור 5 ליידן ( ה BMI שלי כיום הוא 32).
    תודה רבה על התשובות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אחרי 2 הפלות רצופות

הוספת תגובה

• אחרי 2 הפלות רצופות - תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    12/09/2011

- כאשר יש בעיית קרישיות יתר מקובל להתחיל קלקסן בתחילת ההריון
    - הידבקויות יכולות להיגרם מזיהום, גרידה טראומטית, שאריות שליה מהריון קודם וכו'. בדר'כ גורמות לאי יכולת להרות אך יכולות להיות קשורות גם להפלות מוקדמות
    - אין קונצנזוס לגבי מינון הקלקסן. בדר'כ מתחילים עם 40 מ'ג. יש שמתחילים עם 60.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו