הפלה מאוחרת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפלה מאוחרת
    מיה
    11/10/2011

אחרי 3 הריונות ולידות תקינים היתה לי הפלה בשבוע 7 ולפני כ-3 שבועות הפלה מאוחרת בשבוע 17/15 - אחרי שכל הבדיקות היו תקינות הפסיק הדופק.
    על איזה בירור - פרט לקרישיות - היית ממליץ?
    כמו כן נצפו שאריות לאחר הגרידה - בגודל 47/12 מ"מ. הרופא המליץ לחכות לווסת שאז אולי יצאו. נתן לי מטרגין שלא השפיע ולא הביא לדימום. האם יש סיכוי שבווסת יצאו שאריות בגודל כזה? מתי אני אמורה לקבל מחזור?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפלה מאוחרת

הוספת תגובה

• הפלה מאוחרת - תגובה

ד''ר דן לוין
    11/10/2011

מיה שלום
    ראשית לא ציינת את גילך. הסיבה השכיחה ביותר להפלות היא בעיה כרומוזומלית
    ( גנטית) בעובר. ככל שגיל האשה מבוגר יותר הסיכוי שיהיה בעיה גנטית כזו גובר. בד״כ הפלות אלו מתרחשות בשלבים מוקדמים של ההריון אך בהחלט יתכן גם בשלב מאוחר. לאור ההיסטוריה המיילדותית התקינה שלך אני משאר שזאת סיבת ההפלה. במידה ונערכו בהתאם היה אפשר לבדוק זאת בעובר.
    מעבר לבדיקות סקר לקרישיות יתר ולמחלות אוטואימוניות ניתן אולי לשקול טיפול אימפירי בנוגדי קרישה ו/או במידה וימצא עדות למחלה אוטואימונית טיפול בסטרואידים.
    בהצלחה.  

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

מיה
    12/10/2011

אני אהיה בעוד חודשיים בת 38.
    אחרי הגרידה נמסר לי כי נלקחה דגימה לפתולוגיה אבל לא שלחו (למרות בקשתי) בדיקה לגנטיקה.
    מה לגבי שאלתי בנוגע לשאריות שנותרו ברחם? האם לחכות לווסת? או שדרושה התערבות רפואית לפני כן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

ד''ר דן לוין
    12/10/2011

ניתן להמתין במידה ואין כאבי בטן או חום. תתייעצי שוב עם הרופא המטפל.
    חג שמח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד שאלה

הדס
    13/10/2011

מתי אחרי הפלה מאוחרת (שבוע 17) אני אמורה לקבל מחזור?
    כמה זמן מומלץ להמתין (כמובן לאחר השלמת כל הבדיקות הרלוונטיות) עד להיריון הבא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד שאלה - תגובה

ד''ר דן לוין
    14/10/2011

מאיה שלום שוב.
    את אמורה לקבל תוך 4-6 שבועות.
    מרווח בין הפלה להריון עוקב הוא נושא שנוי במחלוקת. לטעמי ברגע שיש את כל תשובות הבדיקות אין צורך להמתין.
    בכל מקרה אני ממליץ שתיוועצי עם רופא פוריות בשיחה פרונטלית מכיוון שכפי שאת מבינה מתעוררות שאלות רבות.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו