הפלה חוזרת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפלה חוזרת
    יעל
    15/10/2011

היי,
    אני בת 33 ללא ילדים.
    עברתי 2 הפלות נדחות (נצפה דופק עוברי בשבוע 6 ובשבוע 8 לא היה דופק) בהפרש של חצי שנה האחת מהשניה. מבחינת מהלך ההריון, 2 ההריונות היו זהים, בשניהם היו לי כאבים בשבוע 4 + דימום קל ובשתיהן נצפה דופק שנפסק אחרי שבועיים.עברתי גרידה בשני המקרים.
    הרופא שלי המליץ לעשות בדיקות קרישיות ו-US של הרחם.

ברצוני לדעת האם קיימות בדיקות נוספות שעלי לעשות לפני שאנסה להיכנס שוב להריון.

בתודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפלה חוזרת

הוספת תגובה

• הפלה חוזרת - תגובה

ד''ר דן לוין
    15/10/2011

נועה שלום,
    הכאבים והדימום בשבוע 4 כלומר סביב הזמן שהיה צריך להיות וסת אולי מעידים על בעיה בהשרשה אך לא ניתן לבדוק אותה. בכל מקרה הסיבה השכיחה ביותר ( 75+% מהמקרים) של הפלות מוקדמות היא בעיה בעובר עצמו. לעיתים נדירות זה יכול לנבוע מבעיה גנטית סמויה אצלך או אצל בן זוגך. בדיקת קריוטיפ ( של הכרומוזומים) יכולה אולי להוסיף מידע במקרים מסוימים.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך: הפלה חוזרת

יעל
    15/10/2011

תודה על תשובתך,
    היכן מבצעים את הבדיקה (קריוטיפ)? האם כדאי לחכות לתשובה שלה לפני שמנסים להיכנס להריון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך: הפלה חוזרת - תגובה

ד''ר דן לוין
    16/10/2011

נעה,
    רופא נשים או משפחה יכול להפנות אותך לגנטיקאי. לא חייבים לחכות לתשובה לפני שמנסים שוב.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו