מה קרה לי בגוף?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה קרה לי בגוף?
    ליאת
    27/10/2011

אני בטיפולי הזרעה ,החודש התחלתי בהזרקת גונל f ביום החמישי למחזור בכמות של 75 למשך 3 ימים.
    הזקיק שהיה לי באולטראסאונד ביום הרביעי למחזור היה בגודל 18 מ"מ !
    עובי רירית 7.
    היום,לאחר 3 ימי הזרקה,הזקיק 23 מ"מ ,עובי רירית 11
    שאלותיי הן:
    1. איך יתכן כזה זקיק גדול בתחילת המחזור ?
    2.איך זה שההזרקה של הגונל f לא פיתחה גדילה של זקיקים נוספים?
    3.נקבעה לי הזרעה ליום ראשון הקרוב,היום חמישי,נאמר לי לקחת היום זריקה נוספת של 75 גונאל ומחר בשישי אוביטרל לקראת ההזרעה בראשון,
    האם אין מצב לפספס את הביוץ מאחר והזקיק הראה היום כבר גודל של 23 ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה קרה לי בגוף?

הוספת תגובה

• מה קרה לי בגוף? - תגובה

ד''ר דן לוין
    28/10/2011

לילך שלום,
    אענה לשאלותייך בסדר ששאלת:
    1. לקצב גדילת הזקיקים יש מספר משפיעים. זה תלוי באורך נמחזור הטבעי ולרגישות הזקיקים. לעיתים זה משתנה ממחזור למחזור וישנם נשים שאצלן זקיק גדל מאוד מהר.

2. מטרת הזריקות בחלק מהמקרים לפתח זקיק בודד בלבד. בנים אחרות אנו רוצים לפתח בין שניים לשלשה זקיקים אך לעיתים במחזור טיפול ראשון זה לא מתאפשר ובמידה ולא תהרי החודש יתכן והרופא יחליט לשנות את הטיפול ע"פ המידע שלמדתם מתגובתך.

3 ברוב המקרים לא אך חשוב לדעת גם מה אורך המחזור הטבעי שלך ומה היו תוצאות בדיקות הדם שביצעת אתמול. הייתי ממליץ בכל מקרה שבמידה ואת בזוגיות (וההזרעה לא עם זרע תורם) שתקיימו יחסי מין היום ומחר, למרות שישנם רופאים שננליצים להמנע לפני הזרעה כדי "לשפר" את איכות הזרע להזרעה.
    בשאלות נוספות אני ממליץ שתפני לרופא המטפל.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך ובהמשך לכך..

ליאת
    28/10/2011

בדיקות הדם אתמול הראו שאני קרובה לביוץ לפי מה שאמרה הרופאה(אסטרדיול של 1000 ,השאר לא ידוע לי)
    האם האוביטרל יכול לעצור אכן את הביוץ במידה וזה אמור להתרחש היום -שישי או מחר בשבת עד לראשון בבוקר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד נתון לגבי המזור הטבעי אצלי

ליאת
    28/10/2011

כל 26 יום.

תודה.

לילך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד נתון לגבי המזור הטבעי אצלי - תגובה

ד''ר דן לוין
    29/10/2011

לילך
    כמו שציינתי. כדאי שתפני לרופא המטפל שלך בשאלות אלו.
    מטרת הפורום לענות על שאלות כלליות אך אין תחליף לתקשורת בין הרופא המטפל למטופל.
    בהצלחה שוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך ובהמשך לכך.. - תגובה

ד''ר דן לוין
    29/10/2011

לא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו