מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בירור הפלות חוזרותמיכל04/11/2011
אני בת 35 אמא לשתי בנות מקסימות ועברתי שני הריונות רגילים ותקינים ברוך השם.
הבכורה שלי כבת 9 וחצי ואחריה כשהיתה בת 4, היתה לי הפלה ראשונה עקב CMV שהיה לי בהיריון זה ובשבוע 13 היו לי דימומים ועברתי גרידה.
לאחר כחצי שנה הריתי בשנית וילדתי את ביתי השניה שהיום כבת 4 וחצי .
עכשיו אני מאוד רוצה להרות לפני כ-7 חוד' הריתי ובשבוע 11 שהלכתי לשקיפות עורפית
לצערי נאמר לי שהעובר מתאים לשבוע 7 שהפסיק להתפתח ואין דופק לעובר,ושוב עברתי גרידה.
כשהלכתי לביקורת לאחר כחודש לרופא נשים הוא אמר לי שהרחם בסדר ושאלתי אותו מתי אני יגיע שוב הוא אמר לי בהיריון הבא ולאחר 2,3 מחזורים ניתן להרות.
לאחר כ-3 חוד' (ב- 9/11 ) גיליתי שאני בהיריון ומאוד מאוד שמחתי אך לצערי בבדיקת הרופא נשים בשבוע 6+2 , הוא אמר שלא רואה דופק והפנה אותי לאולטרסאונד - היריון צעיר וביקש שאגש לשם בשבוע 8 , לצערי הייתי בתחילת השבוע ונאמר לי שאין דופק חד משמעית! מייד לצערי שוב קבעתי תור לגרידה.
אני שוחחתי עם הרופא נשים טלפונית לפני הגרידה ואמרתי לו שהפעם אני רוצה בירור מעמיק לגבי ההפלות הרצופות (מה גם שזו השלישית) .
אני מאוד מאוד רוצה את ההריון השלישי אך כבר דיי מיואשת וקצת מפחדת לעבור את כל התהליך הנורא הזה.
זקוקה ליעוץ ועזרה בדחיפות!!!!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתתפות
מפילה סדרתית04/11/2011הסיפור שלך ממש זהה לשלי. מחזקת אותך זה לא פשוט... בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבירור הפלות חוזרות - תגובה
ד''ר דן לוין04/11/2011מיכל שלום,
ישנן מספר סיבות להפלות מוקדמות חוזרות אך הסיבה השכיחה ביותר (סביב 80%) היא בעיה גנטית בעובר שאינה ניתנת לחיזוי מראש והטיפול היחידי הוא נסיון נוסף עד שזה מצליח.
סיבות נוספות יכולות להיות בעיה בחלל הרחם, מחלה אוטואימונית חדשה, קרישיות יתר ( בד״כ בהפלות מאוחרות יותר) או בעיה בכרומוזומים שלך או של בן זוגך היכולים לגרום בזמן ההפריה להחמרה של הבעיה ולגרום להפלה. גם בעיה זיהומית בחלל הרחם.
הבדיקות שניתן לבצע: אולטרהסאונד בימי הוסת הראשונים, בדיקת חלל הרחם עם מצלמה ( היסטרוסקופיה ולא צילום רחם) בדיקת קרישיות יתר, בדיקת קריוטיפ לך ולבן זוגך. בדיקת תפקוד בלוטת התריס כולל נוגדנים כנגדו וזמנים אחרים למחלות אוטואימוניות.
בכל מקרה סיכוייכם מצוינים להריון ולידה נוספים. לרוב בלי שנמצא את הבעיה לעיתים עם טיפולים אימפיריים כמו אספירין סטרואידים ונוגדי קרישה ובד״כ בלי טיפול בכלל.
בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)