מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שימוש בסינרל בשילוב עם פיוריגון.לילך08/12/2011
שלום ד"ר לוין,
רציתי לשמוע את דעתך.
אני בטיפולי הזרעה(מתורם),בטיפול ההזרעה האחרון היתה תגובת יתר בשל מינון גבוה
של גונל f ועשו לי הזרעה רק יומיים לאחר הביוץ בשל רמות גבוהות של אסטרדיול,נתנו לי 112.5 גונלf.
הפעם התחלתי מחזור טיפול כאשר אחד הרופאים בביה"ח בו אני מטופלת רשם לי לקחת סינרל פעמיים ביום ,שאיפה בכל נחיר פעם בבוקר ופעם בערב ולהתחיל פיוריגון במינון של 100 מהיום השלישי למחזור שזה היום.
רופא נוסף היום אמר שבסינרל יש גם חומר שמשפיע כמו בפיוריגון כך שלמעשה
הימינון יהיה גבוה ביחד ומאחר והתחלתי שימוש בסינרל אתמול אמר שאתחיל בפיוריגון 100 רק מהיום החמישי למחזור והיה די נגד זה שקיבלתי לקחת סינרל גם בשל הטענה שזה עלול לגרום לבעיה לאחר הביוץ של דימום חלילה ועל כן רשם לי גם אנדומטרין שאקח לאחר ההזרעה ל10 ימים.
1.מה דעתך בבקשה על כל הענין,השוני בין הרופאים?
2.לכמה זה מעלה לי את החומר סה"כ שאטול של ה100 פיוריגון בשילוב עם הסינרל ?
3.האם לא תהיה בשל כך שוב תגובת יתר?
4.האם הסינרל יכול לקלקל אחרי הביוץ ולפגוע בהפריה אם תתרחש ולגרום לדימום כפי שאמר הרופא השני?
כמטופלת אני מוכרחה לומר שזה נורא מבלבל ומעורר חשש שרופאים בכירים סותרים אחד את השני וזו די תחושה של חוסר אונים וחשש שחלילה זה עשוי שוב לא להצליח או להתפספס בגלל מינונים כאלה ואחרים שכל אחד רושם אחרת.
הרופא הראשון הוא פרופסור,איך הוא לא אומר לי שהסינרל גם מגרה זקיקים?
והשני שהוא אינו פרופסור כן נותן דעתו על כך.
זו הרגשה מאוד לא נעימה.
תודה וסליחה על אריכות ההודעה.
לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך להודעה מעלה
לילך09/12/2011קראתי עכשיו באינטרנט שהדיכוי בסינרל מתחיל לפעול רק לאחר שבועיים מנטילתו
אני הרי בטיפולי הזרעה ולא בחוץ גופי,האם זה בכלל רלוונטי שהרופא הראשון נתן לי לקחת סינרל? אני לא מבינה את זה כי ההזרעה תהיה קרוב לזמן הביוץ שזה אמור להיות בעוד קצת פחות משבועיים שכן המחזור התחיל לי ב06.12 (את הסינרל התחלתי ב07.12 ואת הפיורגון אני מתחילה מחר ב10.12 ).אז אם הדיכוי מתחיל רק עוד שבועיים מה עשינו בזה? אשמח להבהרה ממך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשימוש בסינרל בשילוב עם פיוריגון. - תגובה
ד''ר דן לוין09/12/2011לילך שלום
אכן שאלות רבות.
תחום הפוריות הינו מענין ומרתק ואין תשובה אחת נכונה או שיטה אחת נכונה לביצוע מחזור טיפול הורמונלי למטרת הזרעה או להפריה חוץ גופית.
בשנים האחרונות נמצאו יתרונות נוספים לסינרל. יכולתו להשתלט על המערכת ההורמונלית איפשרה תכנון ותזמון של מחזורי טיפול הפרייה חוץ גופית. לאחרונה נמצא שאם ניתן כתמיכה לאחר הביוץ הוא מעלה את שיעורי ההריון.
לגבי שאלותייך אני ממליץ שתשאלי את הרופא שרשם לך את תכנית הטיפול מה מטרת כל חלק מהטיפול.
לאור התגובה שלך בטיפול הראשון הייתי ממליץ להתחיל במינון יותר נמוך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואכן הורידו לי מינון
לילך ל.11/12/2011לא המתנתי ליום שלישי וניגשתי היום לביקורת וכן לשוחח עם מנהל המחלקה ,
בסופו של דבר לאור תוצאת בדיקת הדם אכן הורידו לי את המינון של הפיורגון ל50 במקום 100 ! תאר לך שהייתי ממשיכה ליטול עוד 100 סתם ביומיים הקרובים עד לביקורת בשלישי.
מנהל המחלקה הבין והצדיק את הרגשתי כמובן בעקבות הסתירות בין הרופאים שנעשו בפניי.בכל מקרה נקבע שאמשיך גם עם הסינרל.
מהפעם שעברה למדתי,מבחינתי אני כל יומיים עכשיו ניגשת לניטור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)