הפלה בשבוע 17

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפלה בשבוע 17
    Hadas
    30/01/2012

לאחר 3 לידות תקינות עברתי הפלה בשבוע 8 ואח"כ הפלה בשבוע 17 (לפתע הפסיק הדופק). בדיקות קרישיות שביצעתי גילו שאני הטרוזיגוטית לפקטור 2. בשבוע הבא יש לי תור לרופא מומחה בתחום אך רציתי לדעת האם פקטור 2 יכול להסביר את 2 ההפלות האלו? תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפלה בשבוע 17

הוספת תגובה

• הפלה בשבוע 17 - תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    03/02/2012

יכול להסביר אך עדיין ישנם גורמים אפשריים נוספים, לדוגמא מום אנטומי או גנטי בעובר שהפסיק להתפתח בשבוע 17, בעיה ברחם עצמו וכו'. מומלץ להשלים את הבירור כדי לשלול גורמי סיכון אחרים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות

Hadas
    04/02/2012

מכיוון שלא ביצעו בדיקה גנטית לאחר ההפלה (למרות שביקשתי....) לא ניתן לדעת האם ההפלה נגרמה בגלל מום גנטי.
    עשיתי בדיקות מקיפות לווירוסים, זיהומים וקרישיות.
    לגבי בעיה ברחם - נאמר לי שלאחר 3 לידות תקינות אין צורך לבצע צילום רחם.
    מה הכוונה לפגם אנטומי? מה עוד היית ממליץ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות - תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    12/02/2012

מקרים רבים של הפסקת התפתחות העובר בשבועות מאוחרים קשורים למום אנטומי בעובר (מום לב, מום במער' עצביןם מרכזית וכו') או פגם גנטי אחר בעובר. כך או כך, פגמים כאלו לא בהכרח חוזרים על עצמם בהריונות הבאים, במיוחד כאשר מדובר ב 3 לידות קודמות תקינות, ללא סיפור של הפלות חוזרות.
    לגבי בעיה ברחם - אם בבדיקת US הרחם נראה תקין לחלוטין, אני מסכים שרוב הסיכויים שגם ייראה כך בצילום רחם.
    לפי מה שכתבת, לאור העובדה שילדת 3 ילדים בריאים בעבר, הסיכוי להריון תקין בפעם הבאה הוא מצויין. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו