מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהטלי13/06/2012
שלום רב,
במהלך טיפול הפריה חוץ גופית שאני עוברת בחו"ל, לפני יומיים בביקורת נאמר לי שהזקיקים מתקרבים לרמת בשלות אופטימלית וכי להמשיך בערב את ההזרקה במתכונת הרגילה וכי או-טו-טו אני קרבה לשלב הבא של הטיפול - לשאיבה. כשחזרתי בערב גיליתי שהושארה לי הודעה משעות צהריים להזריק מיד צטרוטייד. העניין הוא שההודעה הושארה לי כמה שעות לפני ששמעתי אותה ורק כעבור כחמש וחצי שעות מרגע ששמעתי את ההודעה הזרקתי את הצטרוטייד. התקשרתי בבהילות למרפאה לוודא שלא נגרם לי נזק מהעיכוב נאמר לי כי אין מקום לדאגה. למחרת, לאחר בדיקות דם שביצעתי נאמר לי כי באופן מאוד נדיר ובלתי צפוי הביציות התמוססו או שהתשמשו במילה אחרת באנגלית שלא הבנתי אך שמשמעות הדבר היא כי הביציות ירדו לטימיון. ניסיתי לברר את פשר הדבר ונאמר לי כי האסטרדיול מאוד עלה בפתאומיות ושזה מאוד נדיר. שאלתי אם יש קשר לכך שהיה עיכוב בזריקת הצטרוטייד ונאמר לי שככל הנראה לא וכי זה יכול לקרות. האמנם??? האם אין כאן סוג של רשלנות רפואית. לו היו טורחים להשיג אותי בנייד בו ברגע מיד הייתי מזריקה צטורטייד, אך לא התאמצו להשיג בנייד והסתפקו בהודעה במשיבון בביתי. אני בת 44, ללא ילדים וזה שבכלל הגבתי לזריקות היה בניגוד לציפיות בשל ה- FSH הגבוה שלי וה-AMH הנמוך שלי. שאלתי את הרופאה אם זה קשור לגיל, לFSH או לAMH הנמוך ונאמר לי שלא. אשמח לקבל הסבר לתופעה וברצוני לדעת האם ניתן היה למנוע זאת? האם ניתן למנוע זאת בעתיד? האם יש קשר לעיכוב של הצטרוטייד? האם יש כאן ריח של רשלנות רפואית. הייתי בדרך להפריה יקרה מאוד בכל המובנים וכעת הכל ירד לטמיון. תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון טעות
טלי14/06/2012רק לציין שבטעות כתבתי כי נאמר לי שהאסטרדיול עלה באופן פתאומי. נאמר לי כי הוא ירד באופן פתאומי וזה גרם לאובדן הביציות. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון נוסף
טלי14/06/2012חשוב לי להדגיש שההבט המשפטי פחות מעסיק אותי ויתכן שהמינוח בו השתמשתי "רשלנות" פחות מתאים. הדבר היחיד שמעסיק אותי זה לקדם את תהליך הפריון. אך כיוון שמדובר בתהליך מאוד מורכב ורב- שלבי, שעל מרביתו אין לי שליטה (ולא רק לי, גם לצוות הרפואי אין שליטה על הכל...כפי שבטח ידוע לך) חשוב לי לוודא שכל מה שניתן לשליטתי יתבצע. על כן חשוב לי להבין ממה הדבר נבע ובמינוח רשלנות בו השתמשתי התכוונתי להבין האם בשל הכשל התקשורתי הדבר ארע או שמא זה דבר שלא ניתן לחזות או למנוע בעתיד. שכן, בכוונתי להתמיד בטיפול נוסף בתקווה ששוב אגיב. ולכן חשוב לי להבין אם הכשל נבע בעיכוב של כחמש שעות בהזרקת הצטרוטייד, או אם יש הבטים אחרים עליהם עלי לתת את הדעת. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון נוסף - תגובה
ד''ר דן לוין17/07/2012נעמה שלום
בהחלט מאכזב אך ידוע שהתגובה של נשים מעל גיל 40 ובוודאי שמעל גיל 43 מאוד לא צפוי. וההצלחות הן נדירות.בכלל בטיפולי פוריות ו הפרייה חוץ גופית יש עני של נסיון וטהייה. למרות הנאמר אני לא רואה מקום לשינויים למעט אולי להתחיל את הצטרוטייד באופן שרירותי בתחילת הגרוי של השחלות. וזאת רק בעקבות הנסיון מהמחזור שעברת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)