לאחר הפלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לאחר הפלה
    אלונה
    12/07/2012

שלום

לפני חצי שנה עברתי הפלה באמצעות ציטוטק לאחר הריון שלא התפתח (הריון ראשון, ספוטני שהושג בקלות).

מיד לאחר ההפלה חזרתי לקבל מחזור סדיר, אך כמות הדימום הלכה והתמעטה. הוסת הראשונה אחרי ההפלה הייתה יחסית רגילה ולאחריה הוסתות שהגיעו היו קצרות משמעותית ממה שאני רגילה ועם פחות דם (עדיין יש דימום משמעותי, אך הוא למשך יום או יומיים כאשר בעבר היו לי מחזורים ארוכים וכבדים ביותר).

בדיקת אולטרהסאונד ביום 20-21 למחזור לא העלתה בעיה ונראתה רירית תקינה בעובי של 8-9 ממ. חששתי מהידבקויות ברחם אך הבנתי שזה לא אמור לקרות מהפלה באמצעות כדורים בלבד...

בארבעת החודשים שמאז ההפלה אני לא מצליחה להשיג הריון חדש, במקביל פיתחתי מעין דיכאון קל וירדתי במשקל (8 קילו).

בהמשך לכך שבדיקה גניקולוגית ואולטרהסאונד תקינים - האם ייתכן שמיעוט הדמם הוסתי קשור למתח הנפשי ולירידה במשקל? האם זה עשוי להסביר גם את העובדה שלא נכנסתי להריון במשך ארבעה מחזורים למרות שלהריון הלא תקין נכנסתי לאחר ניסיון אחד בלבד? האם יש בדיקות נוספות בעינייך שכדאי לבצע?

אני מאוד מוטרדת ומיואשת

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לאחר הפלה

הוספת תגובה

• לאחר הפלה - תגובה

ד''ר דן לוין
    17/07/2012

אלונה שלום
    שינוי במחזור החודשי אכן יכול להיות קשור לירידה המשמעותית במשקל. גם למתח יש קשר.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו