מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפלות חוזרות - Blighted Ovaיוסי13/11/2012
שלום רב,
אני מבצע תהליך פונדקאות בחו"ל.
לפני כשלושה חודשים, לאחר שלא נצפה קוטב עוברי (Blighted Ova) הפונדקאית נאלצה לעבור הו"ג.
השבוע המקרה חזר על עצמו עם פונדקאית אחרת.
מכיוון שמדובר בשתי פונדקאיות שונות ובסיבה זהה לאובדן ההריון, אני מבין שמדובר בבעיה עוברית.
כרגע יש לי עוד ארבעה עוברים קפואים ואני מתלבט האם לנסות עימם שוב (בעלות של 5000$) או לנסות ליצור עוברים חדשים מתרומת ביציות חדשה (בעלות של 25,000$).
כמובן שהשיקול אינו רק כלכלי, אלא גם רגשי ומוסרי.
שאלותיי:
האם העובדה שהדבר קרה פעמיים יכולה להיות מקריות או שהיא מעידה על איכות העוברים ומכאן שהסיכוי שיקרה בשלישית גבוה ?
האם ייתכן שמקור הבעיה הוא בזרע ולא בביציות ואז גם אם אחליף תורמת, אני צפוי להשנות הבעיה ?
הרבה תודה
יוסי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלות חוזרות - Blighted Ova - תגובה
ד``ר יורם גלעדי17/11/2012יכול בהחלט להיות מקרי. הסיכוי להפלה מוקדמת בכל הריון הוא כ 20% - כלומר סיכוי גדול יחסית. ניתן ללמוד על איכות העוברים באופן גס בלבד לפי המראה שלהם לאחר ההפשרה, אך כמובן שלא ניתן לדעת אינפורמציה נוספת כמו בעיות גנטיות וכו'. מכיוון שיש כבר עוברים מוקפאים מוכנים, נראה לי נכון לנסות שוב מחזור של הפשרה, ולקוות לטוב... בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)