הפלה מאוחרת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפלה מאוחרת
    קרן
    03/04/2013

שלום רב, ברצוני להתייעץ לגבי כמה דברים. בת 40.5,נשואה+3ילדים, לידה אחרונה לפני 9 שנים.כל ההריונות ולידות תקינים.בין הלידה הראשונה לשניה הפלה נדחית בשבוע 9.
    אחרי הלידות בהפרש של 3 שנים שני ניתוחים לפרסקופיים להוצאת ציסטה מסוג אנדומטריומה מאותה שחלה. אין עדות לאנדומטריוזיס חוץ מהממצאים האלה.
    לפנ י 3 שנים הריון ספונטני ולא מתוכנן,הפסקת דופק בשבוע 13. שקיפות היתה תקינה.
    לפני שבועיים עברתי הפסקת הריון בשבוע 17 עקב הפסקת דופק העובר. יממה לפני כן עשיתי דיקור מי שפיר שעבר ללא בעיות. 12 שעות מאוחר יותר הרגשתי אי נוחות כללית כמו לפני מחזור אך ללא כאבים ספציפיים ותופעות חריפות. בהמשך הרגשת קור וצמרמורת, פניתי למיון ולא היה דופק.. שקיפות וסקירה ראשונה היו תקינות לחלוטין.
    עדיין לא קיבלתי תשובה של מי שפיר ותשובה פטולוגית. בדיקות גנטיות שעשינו אני ובעלי תקינות.
    האם לדעתך ההפלה הנוכחית קשורה לדיקור? אני יודעת שזו לא הפלה "קלסית" לפי הספרות. הרופאים נוטים לכך שזו הייתה הפסקת דופק ספונטנית אם כי קיבלתי אנטיביוטיקה במהלך האשפוז למקרה של זיהום.
    בקופה לא ששים לעשות בירור טרומבופיליה אחרי שתי הפלות.
    אחרי ההפלה הראשונה עשיתי הסטרו' -תקין. פרופיל הורמונלי אמרו לי אין צורך. בלוטת התריס תקינה. בבדיקה לפני כמה ימים נאמר לי שיש עדיין נוזל,להבדק אחרי המחזור, יש הרבה זקיקים ולא צריך פרופיל הורמונלי.
    מה אתה ממליץ לעשות בכל זאת? אני מאוד לחוצה עקב גילי. רוצה לנסות להרות בהקדם האפשרי. כמה זמן מומלץ לחכות? האם מחזור אחד מספיק?
    איזה אפשרויות יש לי? אם אכנס להריון האם בכל מקרה כדאי פרוגסטרון ו/או קלקסן? האם קלקסן ניתן רק בזריקות?
    מתנצלת על האורך וריבוי שאלות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפלה מאוחרת

הוספת תגובה

• הפלה מאוחרת - תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    13/04/2013

רצוי להמתין לתשובה גנטית של מי השפיר וכן לתשובה הפתולוגית לפני המשך בירור. יכול להיות שההפלה האחרונה אכן קשורה לדיקור (זיהום? היפרדות שליה?)
    במידה והתשובות תהיינה תקינות מומלץ לבצע בכל זאת בירור טרומבופיליה.
    יש לדעת כי מעל גיל 40 , שכיחות ההפלות גבוהה מאד גם כאשר כל הבדיקות תקינות
    לאחר הפלה מאוחרת רצוי להמתין 3 חדשים לפני ההריון הבא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו