טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום, נ+1. אתמול עברתי D&C בשבוע 11 בגלל עובר שלא התפתח משבוע 8+2 (בשבוע 7+5 נצפה דופק). האם אני אמורה לקחת מינון יותר גדול של חומצה פולית בעקבות זאת? כיום אני לוקחת 400 מק"ג. האם אני צריכה לקחת 5 מ"ג? מה הסיבה שעובר עם דופק פתאום מפסיק להתפתח והדופק נפסק? מדובר בהריון שני (הריון ראשון הסתיים בלידה במועד וילדה בריאה ב"ה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
מינון מוגבר של ח' פולית מומלץ רק במקרים של סיכון למומים מסויימים בעובר (מום פתוח במערכת העצבים המרכזית, חיך שסוע וכו') או בנשים הלוקחות תרופות המפריעות לספיגת ח' פולית (תרופות אנטי- אפילפטיות דוגמא). באופן כללי, שכיחות ההפלות בשבועות מוקדמים היא גבוהה מאד אצל כל הנשים. בדר'כ עקב עובר לא תקין שמפסיק להתפתח עקב "סלקציה טבעית". במידה ומדובר בהפלה אחת ללא הסטוריה של בעיות אחרות, הסיכוי להריון תקין בפעם הבאה הוא מצויין ולכן אין סיבה להתחיל בירור. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
בן 35, אב לנועם ואור, בעל ותק של 20 שנים בענף מוצרי התינוקות. לשעבר מנכ"ל בייבי קלאב. כיום עוסק במתן יעוץ ליבואנים ועסקים בתחום מוצרי התינוקות.... קרא עוד