מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- 3 הריונות כימיים ובדיקת קריוטיפאביבית06/11/2013
שלום וברכה,
בת 42 מנסה להיכנס להריון פרופיל הורמונלי FSH 6.8 צילום רחם והיסטרוסקופיה תקינים.
לאחר 3 הריונות כימיים שניקלטתו בצורה טיבעית ללא עזרה הורמונלית, נשלחתי לבצע בדיקת קריוטיפ לבירור הפלות, נמצא אצלי מוזאיקה 10% של תסמונת טרנר
ב-45 מטאפוזות קריוטיפ תקין 46XX וב-5 מטאפזות 45X
אני ממש מבולבלת מאיפה זה בא לי אני רוצה לציין שאני גבוהה ומפותחת ואין לי שום סמן חיצוני של התסמונת מלבד עקמת קלה וקיפוזיס קל.
הרופאה הגנטיקאית אמרה לי שהריון עלול לסכן את חיי האם זה נכון?
מה זה אומר 10% קריוטיפ והיכן זה מתבטא?
בנוסף יש לי קרישיות יתר מסוג פאקטור 5 ליידן הטרוזיגוטי.
מה דעתך על המקרה שלי? מה היית מציע לי לעשות? והאם יש לי עדיין סיכוי? ובאמת עד כמה הריון מסוכן?
אודה מאוד לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 3 הריונות כימיים ובדיקת קריוטיפ - תגובה
ד``ר יורם גלעדי10/11/2013המקרה שלך מורכב יחסית מכיוון שבנוסף לעובדה שאצל כל אשה בגיל 42 הסיכון להפלה גבוה מאד מעצם הגיל בלבד, יש כאן גורמים נוספים -
במקרה של הטרוזיגוטיות לפקטור 5 מומלץ לקבל קלקסן במהלך ההריון כדי למנוע סיכון לקרישיות יתר. במידה ואת מטופלת הסיכון לסיבוכים קטן.
הריון עלול להחמיר את העקמת - תלוי בזוית ההתחלתית
. מעבר לכך - בגיל 42 יש יותר סיבוכי הריון מכל הסוגים אך זה נכון לגבי כל הנשים ולא מדובר בהכרח בסיכון חיים אלא אם כן יש מחלות כרוניות נוספות ברקע
בנושא המוזאיקה יש שתי אפשרויות - ביצוע הפריית מבחנה ובדיקה גנטית של העוברים לפני החזרתם לרחם (PGD ) , או - אפשרות קלה ומומלצת יותר - להרות בשיטה "קונבנציונלית" עם או בלי עזרה הורמונלית, ובמידה וההריון מתקדם - לבצע בדיקת DNA עוברי בדם האם לפני שקילת בדיקה חודרנית כמו סיסי שליה או דיקור מי שפיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)