הפלות חוזרות ו PGD

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפלות חוזרות ו PGD
    סיגלית
    28/12/2013

בת 27, ללא ילדים. בשנה האחרונה עברתי 4 הפלות חוזרות בין השבועות 5-7 כאשר בכל ההריונות לא נמצא דופק לעובר. בחודש האחרון עברתי הריון כימי הבטא עלתה ואז ירדה לאחר מס'ימים, אם מחשיבים זאת כהריון אז 5 הריונות סה"כ. אני בעלת שחלות פוליצסטיות ונכנסת להריון ספונטני ללא כדורים. ניסיתי מגוון רחב של טיפולים וכדורים בהריונות ללא הצלחה. בחודש האחרון קיבלי עירוי IVIG במטרה לעלות את הסיכוי להחזקת ההריון. לאחר כל בדיקה אפשרית שביצעתי לא נמצא הגורם להפלות. גם בעלי ביצע מגוון בדיקות שכולן תקינות. מנסיונכם המקצועי האם במקרים כאלה של הפלות חוזרות ללא סיבה משרד הבריאות מאשר PGD? נראה לי שזו האופציה היחידה שנשארה. חשוב לציין שבכל פעם שיש מחזור עם ביוץ אני נכנסת להריון, גם בלי להתכוון. אודה לתשובתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפלות חוזרות ו PGD

הוספת תגובה

• הפלות חוזרות ו PGD - תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    13/01/2014

PGD יעיל כאשר ידועה בעיה גנטית ספציפית הגורמת להפלה ו/או למחלה ספציפית בעובר. במידה והבעיה לא ידועה אין מה לחפש ולכן אין טעם ב PGD .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לכתוב

סיגלית
    28/01/2014

כרגע אני בהריון שישי, הריון חמישי היה כימי וההריון הנוכחי כנראה לא מתפתח. יש שק ללא עובר שבוע הבא בדיקה חוזרת. עברתי עירוי אימטנוגלובולינים וכנראה שלא עזר. ivf עם שיטת האמבריוסקופ יכול לעזור? אין שום סיבה שהעובר לא מתפתח. גם חשוב לציין שכל מחזור אני נכנסת להריון, יש לזה קשר? אני כבר אובדת עצות ולא יודעת מה לעשות , העצבות משתלטת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לכתוב - תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    01/02/2014

האמבריוסקופ עוזר בבחירת העוברים ה"טובים" יותר עם סיכוי ההשרשה הטובים. תיאורטית הם אלו שאכן אמורים להיות תקינים יותר גם בהמשך ההתפתחות ברחם, אך זוהי ספקולציה בלבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך

סיגלית
    01/02/2014

האם במקרה שלי היית ממליץ לבצע IVF עם אמריוסקופ?
    יכול להיות שהסיכויים יהיו גבוהים יותר?
    האם היית ממליץ משהו אחר?
    אולי לקחת בהריון הבא נוגדי קרישה על אף שאין שום בעיית קרישיות שעלתה בבדיקות?
    אגב - פעם אחת ניסינו בדיקת קריוטיפ לעובר לאחר גרידה אך הבדיקה לא הניבה תוצאות.
    תודה רבה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך - תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    01/02/2014

בהנחה שכל ההריונות שלך הם ללא IVF לא נראה לי שטיפול זה יוריד את הסיכוי להפלה. מכיוון שמדובר במקרה מורכב נראה לי שיש צורך לבצע "הערכה מחדש" של כל המקרה ולעבור על כל הנתונים כדי לוודא שהייתה התייחסות לכל הגורמים האפשריים במקרה שלך מבחינת הבירור ו/או סוג הטיפול לפני ההריונות ובמהלכם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו