הפלות חוזרות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפלות חוזרות
    ליאת
    04/03/2014

שלום רב,
    אני מנסה להיכנס להריון כשלוש וחצי שנים, עברתי שלוש בפלות, ואשמח לקבל כיוונים לבדיקות רלוונטיות.
    אני ובעלי "לא מוסברים" עד כה, פרופיל תקין, צילום רחם תקין, זרע תקין.
    הריון ראשון לאחר חודשיים של ניסיונות, ספונטני, לא התפתח כראוי, לא ידוע האם היה דופק כי גילינו את ההריון בשבוע 8, אז ראו רק שק ללא עובר והבטא דשדשה במקום. הפלה באמצעות שני סבבי ציטוטק.
    כעבור שלוש שנים של ניסיונות (כולל שנה עם מעקבי זקיקים, הזרעות על בסיס טבעי ו4 הזרעות עם הורמונים) עברנו לIVF.
    סבב ראשון של IVF הניב הריון שלא התפתח, בטא "נתקעה" סביב 70 במשך מספר שבועות, היה חשד לחוץ רחמי (כמובן שלא ראו כלום באולטרסאונד) וקיבלתי מטוטרקסט.
    סבב IVF שני הניב הריון, היה דופק בשבוע 6+4. בשבוע 8 הופיע דימום קל מאוד, בבדיקת אולטרסאונד התגלה שהעובר נספג כמעט כולו והיה רק שק עם שאריות. עברתי גרידה במטרה לבדוק קאריוטיפ עובר, אך מהמעבדה נמסר לי שלא היה מספיק חומר כדי לבצע את הבדיקה.
    אשמח לשעת אילו כיוונים כדאי לבדוק, אילו בדיקות כדאי לבצע לפני שאני ניגשת למומחה להפלות חוזרות.
    בתודה מראש,
    ליאת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפלות חוזרות

הוספת תגובה

• הפלות חוזרות - תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    06/03/2014

לאחר 3 הפלות רצופות בהחלט מומלץ לבצע בירור מקיף כולל בירור גנטי לשניכם, היסטרוסקופיה, בירור טרומבופיליה וגורמי סיכון נוספים. בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו