2 הפלות- האם לבצע בירור?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• 2 הפלות- האם לבצע בירור?
    דפנה
    26/10/2014

שלום, אני בת כמעט 34, בריאה בד"כ, יש לי ילד בן שנתיים וחצי, ההריון שלו היה תקין לגמרי. לפני 4 חודשים היה הריון "כימי"- בטא הגיעה ל-140 (סביב שבוע 5 לפי וסת אחרונה) ואח"כ דימום והפלה. לפני שבוע הפלה נוספת- הפעם הייתי בשבוע 6, התחיל דימום, עשו US שהראה עובר עם דופק איטי, בהמשך הדימום התחזק וההריון נפל. אני מאוד מאוד רוצה לנסות שוב להכנס להריון בקרוב אבל מאוד חוששת מעוד הפלה, האם כדאי כבר להתחיל בבירור כלשהו להפלות חוזרות? האם ההריון הכימי נחשב להפלה ממש?
    מבחינת סוכר ובלוטת התריס הבדיקות שלי תקינות. אודה לתשובתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    2 הפלות- האם לבצע בירור?

הוספת תגובה

• 2 הפלות- האם לבצע בירור? - תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    27/10/2014

עם כל אי הנעימות הקשורה בהפלה ובהריון הכימי, עדיין אין סיבה לבירור מלא של הפלות חוזרות מכיוון שהמקרה עדיין נמצא בגדר הסטטיסטיקה הנורמלית. יחד עם זאת רצוי לעבור על כל ההסטוריה הרפואית שלך עם הרופא המטפל - גורמי סיכון נוספים, בדיקה גופנית יסודית כולל US גינקולוגי, הסטוריה משפחתית וכו' לפני תכנון ההריון הבא. בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו