מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שתי הפלותלין04/11/2014
שלום רב, בת 36, שני ילדים מהריונות ספונטניים ותקינים. אם כי לידה ראשונה ארעה בשבוע 36+1 בעקבות ירידת מים. לידה שניה במועד שהחלה עם צירים. ללא בעיות רפואית, למעט ערכי סוכר בצום ( בלבד) בגבול העליון ( 95).
באפריל השנה, עברתי הפלה בשבוע 19 בעקבות ירידת מים פתאומית. מספר ימים קודם לכן חשתי כאבי גב תחתון עמום שחלף. בהגיעי למיון, ללא חום, צוואר רחם סגור, עברתי גרידה. לאחר הוצאת התוכן ההריוני, נמצא נוזל מוגלתי. חשד הרופאים היה זיהום סמוי. טופלתי באנטיביוטיקה כשבועיים.
שלושה חודשים לאחר מכן, נכנסתי להריון נוסף אך לצערי הרב, עברתי הפלה טבעית בשבוע 11+2. יש לציין שהיה דופק לעובר בשבוע 8 ולאחר מכן לא עברתי כל בדיקת אולטרסאונד. ( היתה זו הפלה טראומטית, איבדתי הרבה דם, הפלה בלתי שלמה שבסופה ביצעו לי שאיבה).
יש לי מספר שאלות:
1. האם ייתכן קשר בין ההפלה בשבוע 19 לעובדה שההריון הראשון שני החל באופן דומה ? ואם כן, על מה עשוי להעיד ?
2. אילו בדיקות הינך ממליץ לי לבצע על מנת לצמצם גורמי סיכון במידה וישנם ? זו חוויה מאוד קשה...
3. האם ייתכן קשר בין ההפלות לערכי סוכר הגבוליים בצום ?
תודה מראש, לין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי הפלות - תגובה
ד``ר יורם גלעדי15/11/20141 -יכול להיות שיש קשר בין ירידת מים בשני ההריונות. מומלץ לבצע תרבית נרתיק/צואר סוגי החיידקים האפייניים כולל STD כדי לשלול גורם זיהומי לירידת המים. בתחילת ההריון הבא מומלץ בכל מקרה טיפול מקומי בנרתיק (נרות דאלאצין) . ישנם דיווחים על קשר עם דלקות בחניכיים - לא מוכח - אבל מומלץ לפנות לשיננית.
2 - במהלך ההריון הבא- מומלץ טיפול כנ'ל + מעקב אורך צואר הרחם. כמו כן יש לשקול תפירה של צואר הרחם
3 - לא נראה לי, אלא אם כן כרגע הערכים עלו. יש לבצע העמסת סוכר כדי לשלול זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)