מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בירור הפלותאני21/11/2014
שלום,
אני בת 31. כעת בהריון 4 - טרם ידוע האם הוא תקין, כנראה שלא :( .
bmi 27
ב-11 החודשים, נכנסתי להריון 4 פעמים (מ-ivf).
3 ההפלות האחרונות היו באותו שבוע (שבוע 5) וראו שק (גם בבטא מתחת ל-1,000).
בעלי ואני עשינו קריוטיפ שיצא תקין, עשיתי היסטרו' והסרתי מחיצה של שליש מהרחם (לאחר ההפלה השלישית), עשיתי צילום רחם, א.ס תלת מימד, בדיקות קרישיות ונמצא שאני הומוזיגוטית ל- mthfr, יש לי השימוטו.
לאחר הסרת המחיצה, נעשתה היסטרו' והכל היה תקין.
בשל ההשימוטו, ההומיזיגוטיות והקושי לכניסה להריון אני מזריקה קלקסן (העלו את המינונים לאחר ההפלות), פרדניזון 20 מ"ג וחומצה פולית 5 מ"ג. מעבר לכך, בהריון הזה (שכנראה גם לא תקין) אני מזריקה פרגניל.
מעבר לכך עשיתי בדיקות דם נוספות (מניחה שפספסתי כמה):
Immunoglobulin A 195 mg/dL
Anti-tTG IgA <0.20 AU/mL
Testosterone 0.53 nmol/L
Antinuclear Ab Negative
Transferrin 245 mg/dL
Anti-DNA <1 IU/mL
Iron 47.5 ug/dL
Anti-tTG IgA <0.20 AU/mL
Glucose 82.8 mg/dL
Indirect Coombs Neg
Cardiolipin IgM
0.4 MPL-U/mL
Cardiolipin IgG
<1.6 GPL-U/m
B2 Glycoprotein I IgM
0.3 U/mL
C-Reactive Prot. 8.8 mg/L
B2 Glycoprotein I IgG
<1.4 U/mL
Toxoplasma IgG
<3.0 Negative IU/mL
Toxoplasma IgM
<3.0 Negative AU/mL
Prolactin 256.7 mIU/L
Treponema
palidum
Nonreactive
Urine analysis- Glucose Normal mg/dL
Rheumatoid
Factor
<10 IU/mL
מה עוד יש לבדוק?
מה עוד ניתן לעשות?
מדוע זה קורה תמיד באותו שלב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בירור הפלות - תגובה
ד``ר יורם גלעדי22/11/2014יש לוודא שבלוטת התריס מאוזנת - (יש לציין שגם כאשר הבלוטה מאוזנת עדיין יש שכיחות גבוהה יותר של סיבוכי הריון)
למרות שההריון הנוכחי איננו תקין, - הסרת המחיצה ברחם שיפרה בכל מקרה את הסיכויים להריונות הבאים.
לא הוכח כי MTFHR קשור להפלות חוזרות. אך במקרים כאלה מקובל להוסיף גם ויטמין B6 בנוסף לח' פולית.
התמיכה שאת מקבלת - קלקסן סטרואידים ופרגניל מקובלת בהחלט ואני מקווה שתפתור את הבעיה בהריון הבא. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על ההתייחסות ד"ר, האם
אני22/11/20141. כדאי להעלות את מינון הפרדניזון?
2. האם הבדיקות שצירפתי תקינות? או מעידות על משהו נוסף שיש לבדוק?
3. במידה והבלוטה אכן מאוזנת- מה עוד ניתן לעשות? אני נוטלת יוטירוקס.
4. אני רק אציין שהעוברים בני יומיים- אולי יש לגדל אותם יותר ימים? לבדוק משהו נוסף לגבי העוברים?
מקווה שבכל מקרה נופתע לטובה ושההריון הנוכחי יהיה תקין.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על ההתייחסות ד"ר, האם - תגובה
ד``ר יורם גלעדי22/11/20141 - לא
2 - כן
3 - מספיק לאזן את הבלוטה
4 - אפשר לגדל עוברים עד שלב הבלאסטוציסט -( 5-6 ימים) ואז להחזיר את הטובים שבהם. לא בהכרח משפר את התוצאות אבל לאחר הפלות חוזרות אפשר לעשות זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)