הפלות והזדקנות שליה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפלות והזדקנות שליה
    ענת
    13/03/2015

שלום ד״ר,
    רציתי לשאול בבקשה מה הקשר, אם נמצא כזה, בין הפלות חוזרות בשבועות ראשוניים לבין הזדקנות שליה בהריון תקין, או במילים אחרות, האם מניסיונך יש סיבה שבגללה כדאי לעשות השראת לידה סביב שבוע 39 עם היסטוריה של הפלות חוזרות בלתי מוסברות?

בלידה הראשונה שלי חשבתי שעשו לי השראת לידה מאחר שטופלתי בקלקסן ואילו עכשיו אני מופתעת לשמוע מהרופא שלי שאין כלל קשר לקלקסן ושהוא ממליץ על זירוז בכל מקרה, גם אם אפסיק את הטיפול בקלקסן, בגלל ההיסטוריה של ההפלות. האם אתה חושב שיש צורך באופן גורף לעשות זירוז? יש הרבה מקרים של הזדקנות שליה אחרי הפלות?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפלות והזדקנות שליה

הוספת תגובה

• הפלות והזדקנות שליה - תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    14/03/2015

סטטיסטית במקרה של הפלות חוזרות מרובות (בעיקר אם היו בשבועות מאוחרים) יש יותר סיבוכים בהריונות הבאים ולכן יש הגיון בהשראת לידה במועד במידה ולא הופיעו צירים. לגבי "הזדקנות שליה" - אינני מבין למה הכוונה. כאשר יש בעיה בתפקוד השליה זה מתבטא במדדים שניתן לבדוק אותם (מיעוט מים, האטה בגדילת העובר, שינויים בזרימת הדם בחבל הטבור וכו'), ואז בכל מקרה יש סיבה להשראת לידה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו