2 הפלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• 2 הפלות
    נעמה
    19/06/2015

שלום,

בת 28. אובחנתי עם שחלות פוליציסטיות.
    נוטלת כדור יוטירוקס 50 מ"ג . (הכדור הומלץ אף שהערכים היו בנורמה אולם מעל 2.5 וכעת מאוזנת בסביבות 1.8 )
    בדיקות גנטיות תקינות.
    ללא ילדים.

ברקע
    הפלה 1 - בבדיקת שקיפות עורפית התגלו ממצאים של ציסטיק היגרומה, מום בלב ועוד. לעובר היה דופק ונערכה הפסקת הריון יזומה.
    נערכה בדיקת קריוטיפ + צ'יפ גנטי אשר חזרו תקינות.

לאחר המתנה של מחזור אחד ובדיקת רופא כי הרחם נקי הריון מס' 2.

הפלה 2 - לא נצפה דופק בשבוע 7. המתנה של שבוע ולאחר מכן נצפה דופק כשהעובר תואם לשבוע מוקדם יותר. (עפ"י חוות דעת מדובר בביוץ מאוחר). הפעם, בבדיקת שקיפות עורפית , לא נצפה דופק והעובר תאם לשבוע 9 פלוס 4.

שאלתי היא האם נדרש כעת בירור מעמיק יותר? האם מדובר במקרה הנכנס תחת הגדרת "הפלות חוזרות"?
    כיצד עלי לפעול טרם ניסיון נוסף.
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    2 הפלות

הוספת תגובה

• 2 הפלות - תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    21/06/2015

כרגע אין צורך בבירור הפלות חוזרות. במקרה הראשון הודגמו בבירור מומים בעובר (כנראה ללא קשר לבעיה גנטית מוכחת - לפי הבירור שנעשה) במקרה השני העובר הפסיק להתפתח מוקדם כך שמן הסתם לא ניתן היה לקבוע אם היו מומים. בכל מקרה מומלץ לבצע סקירה מערכות בהריון הבא + אקו לב. בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

נעמה
    28/06/2015

תודה רבה על תשובתך.
    אני מבינה כי ההמלצות הן רק לגבי ההריון הבא.
    למרות זאת אשאל לגבי שתי נקודות שהוצעו לי-
    1. האם יש צורך לגשת לייעוץ גנטי נוסף?
    2. האם כדאי לפנות להמטולוג לענין קרישיות?

אני מבינה ומקווה שאכן אין קשר בין המקרים אולם אני חוששת לנסות פעם נוספת מבלי לדעת שעשיתי את כל הנדרש כדי לנסות למנוע הפלה נוספת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    01/07/2015

השאלות ששאלת נוגעות לגבי בירור הפלות חוזרות וכמו שכתבתי - אין צורך בבירור כזה. כמובן שניתן עכשיו לבצע בירור מלא - השאלה היא האם יש צורך בזה... אני מבין את המצוקה בה את נמצאת, ומכיוון שכך מציע לפנות באופן מסודר למרפאת הפלות חוזרות כדי לקבל הסבר מפורט בצורה נינוחה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו