מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- 2 הפלותנעמה19/06/2015
שלום,
בת 28. אובחנתי עם שחלות פוליציסטיות.
נוטלת כדור יוטירוקס 50 מ"ג . (הכדור הומלץ אף שהערכים היו בנורמה אולם מעל 2.5 וכעת מאוזנת בסביבות 1.8 )
בדיקות גנטיות תקינות.
ללא ילדים.
ברקע
הפלה 1 - בבדיקת שקיפות עורפית התגלו ממצאים של ציסטיק היגרומה, מום בלב ועוד. לעובר היה דופק ונערכה הפסקת הריון יזומה.
נערכה בדיקת קריוטיפ + צ'יפ גנטי אשר חזרו תקינות.
לאחר המתנה של מחזור אחד ובדיקת רופא כי הרחם נקי הריון מס' 2.
הפלה 2 - לא נצפה דופק בשבוע 7. המתנה של שבוע ולאחר מכן נצפה דופק כשהעובר תואם לשבוע מוקדם יותר. (עפ"י חוות דעת מדובר בביוץ מאוחר). הפעם, בבדיקת שקיפות עורפית , לא נצפה דופק והעובר תאם לשבוע 9 פלוס 4.
שאלתי היא האם נדרש כעת בירור מעמיק יותר? האם מדובר במקרה הנכנס תחת הגדרת "הפלות חוזרות"?
כיצד עלי לפעול טרם ניסיון נוסף.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2 הפלות - תגובה
ד``ר יורם גלעדי21/06/2015כרגע אין צורך בבירור הפלות חוזרות. במקרה הראשון הודגמו בבירור מומים בעובר (כנראה ללא קשר לבעיה גנטית מוכחת - לפי הבירור שנעשה) במקרה השני העובר הפסיק להתפתח מוקדם כך שמן הסתם לא ניתן היה לקבוע אם היו מומים. בכל מקרה מומלץ לבצע סקירה מערכות בהריון הבא + אקו לב. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
נעמה28/06/2015תודה רבה על תשובתך.
אני מבינה כי ההמלצות הן רק לגבי ההריון הבא.
למרות זאת אשאל לגבי שתי נקודות שהוצעו לי-
1. האם יש צורך לגשת לייעוץ גנטי נוסף?
2. האם כדאי לפנות להמטולוג לענין קרישיות?
אני מבינה ומקווה שאכן אין קשר בין המקרים אולם אני חוששת לנסות פעם נוספת מבלי לדעת שעשיתי את כל הנדרש כדי לנסות למנוע הפלה נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
ד``ר יורם גלעדי01/07/2015השאלות ששאלת נוגעות לגבי בירור הפלות חוזרות וכמו שכתבתי - אין צורך בבירור כזה. כמובן שניתן עכשיו לבצע בירור מלא - השאלה היא האם יש צורך בזה... אני מבין את המצוקה בה את נמצאת, ומכיוון שכך מציע לפנות באופן מסודר למרפאת הפלות חוזרות כדי לקבל הסבר מפורט בצורה נינוחה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)