הפלה טבעית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפלה טבעית
    רינת
    04/11/2015

אני בת 36, הריון שלישי. אתמול בצהריים נצפה שק הריון ריק המתאים למס' ימי איחור במחזור ואני אמורה להיות בשבוע 6. הרופא ביקש להגיע לאוטרסאונד נוסף עוד שבוע, אך מאתמול בערב החל דימום שמתחזק לאט לאט. כעת דימום כמו מחזור מתון. לא יודעת מה לעשות - הרופא אמר שאם ההריון לא תקין, ייתכן שתהיה הפלה טבעית ואם לא, ישלח למיון והוא ממליץ על כדורים ולא גרידה לאור גיל ההריון הצעיר. איך אני יודעת אם החלה הפלה טבעית? האם במקרה כזה לא צריך כדורים? האם מקבלים ימי מחלה בגין מצב בריאותי כזה? אני לא ממש מצליחה לתפקד בעבודה ויש לי הרבה מטלות וכמובן שאף אחד לא יודע מה המצב. אודה לכל עצה או רעיון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפלה טבעית

הוספת תגובה

• הפלה טבעית - תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    04/11/2015

יכול להתאים לתחילה של הפלה אך בוודאי שלא ניתן לקבוע כרגע ללא פרטים מלאים. גם במידה ומדובר בהפלה אין צורך לפנות מיד למיון. ברוב המקרים מופיע דימום מעט חזק מן הרגיל, ולאחר שיסתיים יש לבצע אולטראסאונד כדי לוודא שהרחם התרוקן. אין צורך בימי מחלה, אבל תלוי כמובן בהרגשה הכללית שלך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך התייעצות

רווית
    05/11/2015

תודה על התשובה. הייתי היום במיון, שם נאמר לי ששק ההריון עדיין ברחם ולא ניתן לדעת אם זה הריון מאוד צעיר או תחילת הפלה. מדובר בשק ללא עובר או חלמון בפנים. בינתיים יש לי דימום כמו מחזור חזק כולל קרישי דם. נאמר לי במיון להמתין עד לבדיקת הרופא בשבוע הבא או לחזור אליהם אם הדימום מחמיר או אני מרגישה לא טוב.אבקש לדעת כיצד עליי לאמוד את הדימום כדי לדעת אם יש החמרה הדורשת פנייה למיון. בנוסף, אם מדובר בהפלה טבעית, בכמה ימי דימום מדובר? המחזור הרגיל שלי נמשך 5 ימים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך התייעצות - תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    06/11/2015

יש לפנות למיון במידה ומדובר בדימום בלתי נשלט. במידה ואין שינוי יש להיבדק בעוד שבוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך התייעצות בנוגע להפלה

רווית
    12/11/2015

שלום רב, היה לי דימום של שבוע שהסתיים. היום עשיתי אולטרסאונד אצל הטכנאית: רחם : אורך 69 מ"מ, עובי 46 מ"מ, רוחב 60 מ"מ, מרקם רגיל, עובי רירית רחם 4.1 מ"מ, תלת שכבתית, סדירה לכל אורכה. שחלות: ימנית: אורך :40 מ"מ, רוחב 24 מ"מ, שמאלית: אורך 39 מ"מ, רוחב 24 מ"מ. ללא נוזל חופשי בדוגלס. מה משמעות הבדיקה? האם הכל נקי וההפלה הסתיימה? האם עליי להיות במעקב כלשהו נוסף? מתי צפוי המחזור? מתי ניתן להיכנס להריון? אודה לכל תשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך התייעצות בנוגע להפלה - תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    14/11/2015

הבדיקה תקינה. מחזור אמור להגיע בעוד כ 6 שבועות. מכיוון שמדובר בהפלה של הריון צעיר אין מניעה להיכנס שוב להריון ללא צורך בהמתנה. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו