הפלות חוזרות מעל גיל 40

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפלות חוזרות מעל גיל 40
    לוני
    11/01/2016

שלום,
    אני בת 41 עוד מעט, בשנתיים האחרונות אני בטיפולי פוריות מתרומות זרע ללא ילדים.
    אני אחרי 4 הפלות ברצף, הראשונה מהריון ספונטני בגיל 35, והשלוש בשנתיים האחרונות במסגרת הטיפולים. עשיתי את כל הבדיקות סביב הנושא והכל תקין, באחד ההריונות אף קיבלתי קלקסן, למרות שאין לי בעיות קרישיות, ונפל. הם נופלים לרוב סביב שבוע 8.
    הרופאים אומרים שבגיל הזה יש הפרעות כרומוזומליות והעוברים לא מתפתחים באופן תקין, ושעליי להיות עקבית ולא להתייאש עד ש"ניפול" על ביצית תקינה. אני מקשיבה לתשובות וקשובה למצב ותוהה לגביי הסיכויים.....זה נשמע כמו לוטו.....כלומר אני עלולה למצוא את עצמי מנסה עד גיל 44 למשל ולא "דגה" ביצית תקינה וממשיכה לחוות הפלות? מה אתה אומר? האם זאת סיבה לשקול תרומת ביצית, או להמשיך לנסות כי יש סיכוי טוב? יש סטטיסטיקה בגיל הזה של כמה הפלות בממוצע חוות נשים מבוגרות עד שקורה הריון עם לידה? סליחה אם זה נשמע "מפגר", אבל אני רוצה להבין בגדול מול מה אני עומדת ואם יש בכלל סיכוי להצלחה בשנתיים הקרובות.....אשמח מאוד לשמוע את דעתך, תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפלות חוזרות מעל גיל 40

הוספת תגובה

• הפלות חוזרות מעל גיל 40 - תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    16/01/2016

נושא תרומת הביצית עשוי להיות רלוונטי לגבייך בעתיד אבל בהחלט לא כרגע. כפי שנאמר לך, יש טעם להמשיך ולנסות מכיוון שאת עדיין מסוגלת להרות כך שעדיין יש בהחלט סיכוי סביר גם להריון תקין. לגבי תרומת ביצית אין טעם להיחפז מכיוון שבהנחה שאת בריאה והרחם שלך תקין הרי שניתן לבצע את הפעולה גם בגילאים מאוחרים יותר. בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו