שוב הפלה בשבוע 18, למה זה קורה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שוב הפלה בשבוע 18, למה זה קורה?
    לי
    25/03/2016

שלום
    אני די נואשת כבר מהרופאים, הייתי אצל הטובים ביותר ועדיין שוב איבדנו הריון נוסף בשבוע 18. טופלתי בקלקסן 80-100 + פרדינזון 5 מ"ג, ובשבוע 18 לא היה דופק לעובר- ללא שום סימנים מקדימים.

מצאו שיש לי פקטור 8 גבוה ויש לי mthfr הומוזיגוט...מעבר לזה- כלום... מה עוד אפשר לבדוק? מי יכול לעזור לנו למצוא את הבעיה ? למה זה קורה כל פעם בשבוע 18? יש לציין שבירור גנטי וכו'..יצא תקין.

הפעם שלחנו דגימת עובר לקריוטיפ.. אודה לכל עצה/ עזרה שהיא אני על סף ייאוש!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שוב הפלה בשבוע 18, למה זה קורה? - תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    27/03/2016

לפי מה שתיארת אני מניח שאכן בוצעו כל הבדיקות - למרות זאת יש לפנות לרופא המטפל ל"פסק זמן" כדי לעבור על הרשימה ולוודא שנבדקו כל הגורמים האפשריים: פקטורים כלליים כמו גיל, משקל, סכרת סמויה, מחלות רקע אחרות -זיהומיות, אוטואימוניות וכו'. שלילת פקטורים בחלל הרחם (היסטרוסקופיה, גרידה אבחנתית) או בגוף הרחם (שרירנים וכו'). כמו כן רצוי במידת האפשר לבצע גם בדיקת "צ'יפ גנטי" על דגימת רקמת העובר - מאפשר לזהות טווח רחב יותר של הפרעות גנטיות.
    חייב לציין, יחד עם זאת שישנם מקרים בהם עדיין כל הבדיקות תקינות ובמקרים כאלו יש לשקול פונדקאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב הפלה בשבוע 18, למה זה קורה? - תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    11/04/2016

לצערי, אכן יש מקרים של הפלות חוזרות ללא הסבר מניח את הדעת גם אחרי בירור מקיף. לא ניתן לעבור על כל האינפורמציה הרפואית שלך בפורום זה, אך בהנחה שאכן בוצע כל הבירור מעבר לגנטיקה ולקרישיות - כולל בירור זיהומי, אימונולוגי, אנטומי (כולל היסטרוסקופיה) ואנדוקריני (בלוטת התריס, סכרת סמויה וכו') ישנם גורמים פוטנציאליים נוספים חלקם אינם בשליטה (גיל האשה וגיל הגבר) או גורמים סביבתיים כמו חשיפה לטוקסינים שונים, עישון, קפאין אלכוהול וכו'.
    אחת האפשרויות הטיפוליות במקרים אלו, גם כאשר הבירור הגנטי תקין, היא ביצוע הפריית מבחנה ואבחון טרום השרשתי (PGS ) כדי לבחור את העובר המתאים לפני החזרתו לרחם. אמנם זה עדיין לא הטיפול הרוטיני אך ניתן לנסות אותו.
    במקרים חריגים לאחר הפלות מרובות, במידה ויש חשד שמדובר בפקטור רחמי, ניתן לשקול פונדקאות. במידה ומדובר בגיל גבוה של האשה ניתן לעבור לתרומת ביצית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו