טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
בת 41. 2 ילדים. בריאה בדרך כלל. לפני 3 חודשים עברתי גרידה (ללא ציטוטק קודם) בשל אי התפתחות העובר והפסקת דופק בשבוע 9. כעת שוב.... אותו המצב. אני בשבוע 7 ולא ראו כלל דופק. מעבר לאכזבה הגדולה, אני צריכה לסיים את ההריון הזה ומתלבטת האם לקבל ציטוטק או לגשת שוב ישר לגרידה. הרופא שלי הציג את האופציות ואמר שאין חשיבות לדרך בה מסיימים את ההריון. האם יש לך נקודות נוספות שכדאי שאקח בחשבון? גרידה 2 תוך 3 חודשים וכו... גיל ההריון? תודה רבה. נינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
ציטוטק יעיל במקרה של הריון צעיר מאד וגם אז - ב 90-95% מהמקרים. במידה ואכן מדובר בהריון קטן מאד, ציטוטק בהחלט בא בחשבון. צריך לזכור כי ב 5-10% מהמקרים אין ריקון מלא של הרחם מה שמצריך אח'כ היסטרוסקופיה או גרידה. במידה ומבוצעת גרידה / שאיבה, התהליך מבוצע אמנם בהרדמה אך הוא קצר, עם אחוז סיבוכים מינימלי ופותר את הבעיה באופן מיידי, ללא צורך במעקבים חוזרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר