הפלות חוזרות ואספירין-חוששת מאוד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפלות חוזרות ואספירין-חוששת מאוד
    שביט
    06/08/2016

שלום רב,
    לפני כשנתיים עברתי הפלה בגרידה מפני שלעובר לא היה דופק בשבוע 7. לאחר מספר חודשים נקלטתי בשנית וממש בהתחלה נתן לי הרופא נשים אספירין והריון הצליח. לפני 4 חודשים נקלטתי בפעם השלישית להריון ולצערי שוב חוויתי הפלה (לא נטלתי אספירין) אך הפעם טבעית ללא התערבות. היום שוב יש לי איחור במחזור ואני בטוחה שזה הריון כי המחזור אצל מדייק.
    האם לדעתך האספירין זה מה שגורם להריון להצליח ולא להפלות? אני מרגישה שרק בזכות הכדור הצלחתי לשמור את ההריון השני.
    כמו גם האם אספירין יכול לגרום למומים בעובר?
    יש לי תור לרופא נשים רק עוד שבועיים וחצי, אני חוששת שזה יהיה מאוחר מדי ושוב תהיה הפלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הפלות חוזרות ואספירין-חוששת מאוד - תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    12/08/2016

במקרה שלך אין ממש הוכחה שההריון המוצלח היה "בזכות" האספירין. אספירין אינה "תרופת פלא" למניעת הפלות אלא במקרים מסויימים הקשורים בקרישיות יתר של הדם ו/או למניעת רעלת הריון. במקרה שלך אין מספיק נתונים. בנוסף - 2 הפלות מוקדמות לא רצופות הן מאורע שכיח יחסית גם אצל נשים בריאות ופוריות. לשאלתך - אספירין אינו גורם למומים בעובר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו