שאלות לגבי פרוגסטרון והפלות חוזרות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות לגבי פרוגסטרון והפלות חוזרות
    אורית
    25/08/2016

שלום,

בעברי 4 הפלות בשבועות מוקדמים (5-8), כשבניהן לידה אחת עם הריון תקין. הריונות ספונטניים. ערכתי בירור אחרי שתי הפלות והכול נמצא תקין. אולם, את הבירור ההורמונאלי ערכתי רק במחזור של חודש זה.
    ההורמונים של תחילת הוסת (יום 3) היו תקינים, אבל הפרוגסטרון ביום ה- 21 יצא ng/ml 5.5 . כעת, שבוע לאחר הבדיקה הזו גיליתי הריון חדש. עוד לא הייתי אצל הרופא לאחר בדיקת הפרוגסטרון.

שאלותיי:
    1. האם הפרגסטרון ביום ה- 21 נמוך מדי להחזיק הריון?
    2. עד התור שלי לרופא, התחלתי לקחת אנדומטרין (שהיה לי מהריון קודם) במינון 100 פעמיים ביום. האם זה מספיק?
    3.האם השמנה יכולה להיות סיבה להפלות? בהנחה שהפוריות תקינה לכאורה

אשמח מאוד לקבל תשובותייך!

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שאלות לגבי פרוגסטרון והפלות חוזרות - תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    26/08/2016

אכן ערך הפרוגסטרון יחסית נמוך. הייתי מצפה לערכים גבוהים יותר במקרה של הריון. יכול להיות שהערכים עלו לאחר מכן כך שעקרונית צריך לחזור על הבדיקה, אך מכיוון שהתחלת לקחת אנדומטרין התשובה תהיה גבוהה בכל מקרה ... לגבי עודף משקל - אין ספק שיש קשר להפלות בכלל ולסיבוכי הריון בפרט.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו