לא מצליחה להרות-בת 41

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא מצליחה להרות-בת 41
    מירה
    26/10/2016

שלום
    בת 41 2 ילדים בריאים מהריונות ספונטניים, קלים, לידות רגילות במועד. האחרון לפני 8 שנים)
    לפני שנתיים וחצי עברתי לפרוסקופיה להוצאת שרירן תוך רחמי גדול.
    לפני שנה הריון ספונטני. שבוע 6 אין דופק- גרידה.
    לפני חצי שנה הריון ספונטני נוסף. שבוע 7 הפסקת דופק - גרידה.
    הוסת בול כל 26 יום. מרגישה ביוץ.
    בחודשים האחרונים הוסת קצרה (פחות מ 48 שעות) ולא הרבה דימום. בהסטרוסקופיה ביולי נמצאו הדבקויות ברמה בינונית שנפתחו אבל עדיין הוסת קצרה ולפעמים אחרי יום נקי שוב טיפות דימום (יותר כמו כרישים קטנטנים) ושוב נקי ושוב אחרי יומיים כרישים קטנטנים... בקיצור... לא מסודר . בנוסף, מהביוץ עד הוסת הרבה התכווצויות רחמיות מורגשות.
    לא מצליחה להרות שוב. הרופא שלי נתן לי אוביטרל.
    אולי זה לא יפה להגיד... אבל אני חושבת שהוא טועה בטיפול כי אני מרגישה שיש משהו לא בסדר ברחם. משהו בסביבה הרחמית לא זורם כמו שצריך.
    מה עושים? איזו בדיקה כדאית? שוב הסטרו'? אולי צילום רחם? כדאי החודש להזריק אוביטרל?
    חסרת אונים... זקוקה להכוונה.
    תודה רבה מקרב לב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא מצליחה להרות-בת 41

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    28/10/2016

בשלב ראשון - צילום רחם כדי לשלול חסימת חצוצרות על רקע ההידבקויות, וכן כדי לשלול ממצאים בחלל הרחם. בנוסף - צריך לבצע מעקב ביוץ באולטראסאונד כדי לראות מה קורה עם רירית הרחם לקראת הביוץ. (לעיתים, בעקבות הידבקויות, יש פגיעה ברירית הרחם שאינה מצליחה להתעבות לקראת הביוץ) . בנוסף - בירור פרופיל הורמונלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרטים נוספים

מירה
    28/10/2016

תודה רבה לך על המענה.
    בנוסף:
    פרופיל הורמונלי מיולי היה תקין יחסית לגיל (כך נאמר לי על ידי הרופא. עשיתי מעקב זקיקים בחודש שעבר. הרירית הגיעה לעובי של 7.5 מ"מ וזקיקים לגודל של 18 מ"מ בערך. הפרוגסטרון שבוע לאחר ההזרקה היה נמוך יחסית (14.4) אסטרדיול 589
    lh 1.4
    1. האם יכול להיות שעדיין יש הדבקויות נוספות למרות שבהסטרו' פתחו אותן?
    2. מעבר לסיכוי הקלוש שזו מיומה נוספת (לא ראו משהו לא באולטראסאונד ולא בהסטרו') מה עוד יכול להסביר התכווצויות מורגשות רבות כל כך לאורך החודש?
    3. האם היית חושב שנכון להזריק גם החודש אוביטרל (ולקחת טבליות פרוגסטרון לפי המרשם של הרופא שלי) או שכדאי להשהות הטיפול בנתיים עד אשר אערוך צילום רחם?
    תודה לך מקרב לב.
    מ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    29/10/2016

1 - צילום רחם יכול לשלול חסימת חצוצרות על רקע ההידבקויות, וכן לשלול הידבקויות בתוך חלל הרחם. (לא באותה רמת דיוק כמו היסטרוסקופיה אבל היתרון של הצילום הוא באינפורמציה לגבי החצוצרות).
    2 - קשה לענות לגבי הסיבה לכאבים ללא בדיקה. רצוי לשלול גם זיהום
    3 - במידה והתור לצילום הרחם ארוך ,אין בעיה לנסות בינתיים מחזור טיפול נוסף עם אוביטרל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך על הסבלנות והמידע בתשובה.יותר רגועה.

מירה
    29/10/2016

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה עיניינים נוספים

מירה
    02/11/2016

שלום לך שוב. כמה שאלות נוספות:
    1. היום במעקב זקיקים, זקיק 16 מ"מ. זה היום ה13 למחזור ואני חושבת שמבייצת תמיד באופן קבוע ביום ה 14. (מחזור סדיר ומדוייק כל 26 יום - אולי שלב לוטאלי קצת קצר?)
    הרופא נתן לי אוביטרל. וביקש להזריק ביום שישי בבוקר. להערכתי אהיה כבר אחרי הביוץ. האם עדיין יהיה רלוונטי להזריק? האם ניתן להקדים מעט את ההזרקה?
    2. יש לי עודף משקל של 20 ק"ג בערך. אני בתהליך של ירידה נכונה והדרגתית במשקל. ובכל זאת, מה המשמעות של עודף משקל בתהליך של ניסיונות כניסה להריון?
    תודה רבה.
    מירית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    03/11/2016

יכול להיות רלוונטי אך אין לי מספיק נתונים. לתזמון מדוייק יותר של הביוץ רצוי גם נתונים של בדיקות מעבדה - E2 LH פרוגסטרון
    עודף משקל מהווה בהחלט גורם משפיע בקושי להרות וגם אח'כ - מעלה סיכון לסיבוכי הריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

מירה
    03/11/2016

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו