2 הפלות ברצף וללא ילדים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• 2 הפלות ברצף וללא ילדים
    טל
    10/11/2016

שלום, אנחנו זוג צעיר נשואים שנתיים והחלטנו שאנחנו רוצים להרחיב את המשפחה. המחזור שלי סדיר כך שאני יודעת מתי אני מבייצת. בניסיון הראשון להרות נקלטתי מיד. כבר כמה ימים אחרי התחילו תסמינים כך שידעתי עוד לפני הבדיקה שאני בהריון. עייפות קיצונית רעב וחוש ריח בלטו כבר כמה ימים אחרי ההפרייה. ואכן שבועיים אח"כ בדקנו וגילינו שאני בהריון. באמצע שבוע 6 תקפה אותי מיגרנה ממש חזקה עד שהייתי חייבת לקחת אקמול. אחרי כמה ימים עשינו בדיקת אולטרסאונד (זו הייתה בדיקה שניה, אחרי שבבדיקה הראשונה עוד לא זיהו עובר. אך זה היה מוקדם והציעו שנחזור בשבוע 7) בפעם השניה ראינו שק הריון עם עובר אך ללא דופק. לצערי בשבוע 7 נאלצתי לעבור הפלה עם ציטוטק כיוון שהייתי במצב של הפלה נדחית. זו הייתה חוויה ותקופה קשה אך האמנו שזה קורה ושזו הסטטיסטיקה ובפעם הבאה נצליח. חיכינו שני מחזורים עד הניסיון הבא. כמו בפעם הראשונה הרגשתי שמיד נקלטתי. כבר יומיים אחרי הביוץ התחילה העייפות הקיצונית, אח"כ הרעב ותחושת נפיחות. הסימנים היו חלשים מהפעם הראשונה אך קיימים והנחתי שהשוני נובע מההבדלים בין ההריונות השונים. יומיים לפני שהייתי אמורה כביכול לקבל מחזור התחילה הפרשה שהייתה דומה לדימום השתרשות. מן לבן חום בהיר. אותו ערב התחילה לי מיגרנה חזקה ולקחתי אקמול. למחרת קמתי וראיתי דימום חזק שמאוד הזכיר לי את הדימום שאחרי ההפלה. אני כבר מבינה שאני לא בהריון. אבל החשש שלי הוא שזו הפלה טבעית ולא סתם מחזור. יש לי המון שאלות כמו האם זה מעיד על בעיה של הפלות חוזרות? אני נכנסת בקלות להריון אבל לא מצליחה להחזיק? האם המיגרנה היא סימן שההריון עומד להפסיק או שזה מקרי בהחלט? אולי האקמול מפיל את ההריון? או שהכל בסדר..עצם העובדה שבשני הניסיונות הראשונים והיחידים שלנו נכנסו מיד להריון אך הפלנו בשליש הראשון ממש מטרידה אותנו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    2 הפלות ברצף וללא ילדים

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    10/11/2016

לגבי הפעם השניה, כלל לא ברור לי אם היה הריון. ניתן היה לדעת זאת בוודאות רק על פי בדיקה מעבדתית (בדיקת שתן ביתית או בדיקת דם) הסימפטומים שתיאר. יכולים להופיע אצל כל אשה מהביוץ ועד הווסת גם ללא הריון (נקרא תסמונת קדם וויסתית). לפי התיאור שלך לא נראה לי שאמורה להיות בעיה כלשהי הקשורה להפלות חוזרות. בהצלחה בהמשך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו