מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הריון תקין, הפלה, ילד נוסף ו5 הפלות ברצף.אמאחת05/12/2016
שלום וברכה,
לפני 7 שנים ילדתי את הבן הגדול בואקום, אחריו היתה לי הפלה בשבוע 6, ולאחר מכן נכנסתי להריון וילדתי את הבן השני במלקחיים. מאז, אני מנסה להכנס להריון הן באופן ספונטני והן על ידי טיפולי I.V.F אך ההריונות נופלים בשבועות 6-10. עשינו בירורים רבים אך הכל תקין. בהריון האחרון (אתמול הפלתי) אפילו הוספנו השבחת זרע של בר טוב+ I.V.I.G כדי שלא יהיו תקלות. אח"כ כמובן לקחתי אסטרופם וקרינון והוספנו הפעם גם קלקסן 60 מ"ג ופרדניזון 10 מ"ג כי הערכים של הקרשיות הם על 53 (זה ממוצע של 50 עד 100) וזה די גבולי ונמוך ומנסיון שלהם זה גם גורם להפלות. בכל אופן, זה היה ההריון הקצר ביותר ולאחר 3 שבועות העוברים נפלו למרות שבהתחלה היה בסדר. מה עושים? אתמול היתה ההפלה השישית- שתי האחרונות של תאומים. תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי06/12/2016מדברייך אני מניח שאכן בוצע בירור מקיף אך רצוי לוודא האם יש בדיקות שלא בוצעו עדיין (היסטרוסקופיה, בירור גנטי לך ולבעלך, שלילת בעיות כרוניות כמו סכרת סמוייה וכו') אינני מכיר את כל הפרטים במקרה שלך אך כמובן שיש גורמים אפשריים נוספים - חלקם בשליטתינו וחלקם לא, כמו - עודף משקל, גיל, רמות FSH גבוהות שמרמזות על איכות ביציות ירודה וכו'. אחת האופציות במקרה של הפלות חוזרות מסיבה לא ברורה היא הפריית מבחנה בשילוב עם בדיקה גנטית טרום השרשתית של העוברים. במקרים קיצוניים אחרים - במידה והבעיה היא ברחם עצמו ניתן לשקול אפשרות של פונדקאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה.
אמאחת08/12/2016תודה לך על תשובתך. את כל הבדיקות המקיפות עשינו וגם את אלה שציינת- והכל היה תקין. אין לי בעיה להכנס להריון ספונטני כלל. מתוך 8 ההריונות שלי- 6 מהם באופן ספונטני, 2 עם טיפולים, כאשר עוד 4 טיפולים שעברנו אך העובר לא נקלט כלל ברחם ולא השיג תוצאה חיובית להריון (סכ"ה 6 טיפולים). מבחינת משקל- אני שוקלת 49 ק"ג וגילי כעת 30. אנחנו הלכנו לכיוון הטיפולים כדי שאוכל להכנס ולהחזיק את ההריון באופן מלא. כאשר אנחנו עוברים טיפולים אנחנו מבצעים גם PGD לעוברים, מה שלא ציינתי לפני כן במכתב הקודם. העוברים שמוחזרים הם אלו היפים, הברורים ושהתפתחו ועברו את האיבחון הטרום השרשתי. אני לא רואה, את האמת, שיש שינוי בין הריון ספונטני לבין הריון של PGDּּּ+IVFשאנו מבצעים. ההריון בהתחלה נקלט ומתפתח בסופו של עניין- אני מפילה. איך יודעים האם יש בעיה ברחם? מהם הבדיקות? יש עוד משהו מומלץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר יורם גלעדי09/12/2016נראה שאכן מיצית את כל הבירור הנדרש.(אין נתון של גובה שלך כדי לחשב BMI, אך יש לציין כי תת משקל (BMI קטן מ 19) יכול להוות גם הוא אחד הגורמים לבעיה) . אם ההיסטרוסקופיה שעברת הייתה תקינה ורירית הרחם מתפתחת בצורה תקינה במהלך הטיפול הרי שככל הנראה הגורם איננו הרחם עצמו. ואןם אכן כך הרי שיש להמשיך בטיפולים, לא בהכרח עם PGD , ובסופו של דבר יש סיכוי מאד סביר להריון תקין. בהצלחה:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אמאחת11/12/2016תודה על כל התשובות. נקוה לטוב בקרוב, בעזרת ד'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)