היסטרוסקופיה והשלכותיה על חסימת חצוצרות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היסטרוסקופיה והשלכותיה על חסימת חצוצרות
    אני
    28/12/2016

שלום ד"ר,

בת 28 בריאה,
    סך הכל 2 הריונות, לידה אחת - 2 ההריונות הגיעו בקלות לאחר חודש ניסיון אחד בלבד.

הריון שני לא התפתח, 2 ניסיונות של ציטוטק כשלו ולכן בינואר השנה עברתי גרידה.
    מאז, כמעט שנה, לא מצליחים להכנס להריון.

לפני כחודשיים הופנתי לצילום רחם ונתגלה כי חצוצרה אחת סתומה - טופל תוך כדי הצילום.

היום חזרתי לרופא המטפל עם סיכום הבדיקה ומסתבר שישנו חשש לפוליפ ולכן הוא הפנה אותי להיסטרוסקופיה אבחנתית ובמידת הצורך ניתוחית.

רק כעת שאני חושבת על זה עולה בי החשש שמא ההליכים האלו יכולים לפגוע שוב בחצוצרות ולגרום לחסימתן.

הרי היסטרו' הינו הליך פולשני כמו גרידה .. או שאני טועה?

אני חוששת מכך שאני מנסה להגדיל את סיכויי להריון ע"י "הריגת" כל המכשולים אך בעצם יכול להיות שאחרי ההיסטרו' שוב לא אצליח להכנס להריון ושוב אבזבז חודשים ארוכים רק כדי לגלות ששוב אני צריכה לעבור צילום רחם וכו' וכו'..

האם יש בסיס לדבריי?
    או שאני טועה וזה לא הליך רפואי שיכול להזיק.

אשמח לעזרתך המקצועית..
    תודה!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    28/12/2016

היסטרוסקופיה היא אכן לכאורה תהליך פולשני אך בפועל מדובר בבדיקה קלה של החדרת סוג של אנדוסקופ לחלל הרחם וקבלת תמונה פנורמית של החלל עם אפשרות לכריתה מכוונת של הפוליפ. הסיכון הוא מינימלי. במידה ובצילום הרחם הודגמו פגמי מילוי משמעותיים בחלל זה מצדיק את ביצוע הבדיקה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו