הפלות חוזרות וטיפול בקלקסן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפלות חוזרות וטיפול בקלקסן
    טלי
    09/01/2017

היי ,
    אני לאחר שלושה הריונות ולידה אחת לפני כשנתיים וחצי. עברתי בשנה האחרונה שתי הפלות מאוד כואבות יחד עם השארות שלייה, היסטרוסקופיה ולאחר מכן זיהום ברחם.
    רציתי להתייעץ בעניין קרישיות נרכשת - APLA גבולית ושהציעו לי טיפול בקלקסן ואספירין בהריון הבא.
    הייתי אצל רופא להריון בסיכון והפלות חוזרות ששלח אותי לבדיקות לקרישיות, התוצאות הראו קרישיות גבולית a.b2 glycoprotei igM ערך של 18.6 לאחר שלושה חודשים ערך של 21( חשוב לציין שבקפלן הערך יצא תקין ובכללית יצאו הערכים שציינתי) הוא המליץ על טיפול בהריון הבא, מצד שני הייתי אצל פרופ אחר שהמליץ רק על פרוגרסטרון.
    ההמוטולוגים לא כל כך בעד בקרשיות גבולית לתת טיפול בנוגדי קרישה. אודה לייעוץ, האם הטיפול מקובל והאם יש סיכונים? הצלחות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    10/01/2017

APLA נרכשת אכן קשורה בסיבוכי הריון ובמקרים אלו מומלץ לתת טיפול. במקרים הגבוליים - כמו תמיד - הנושא נתון לויכוח בין מצדדים ומתנגדים... בכל מקרה זאת לא תהיה טעות לתת טיפול כזה במהלך ההריון מכיוון שבשנים האחרונות פורסמו עבודות שמצאו תוצאות הריון טובות יותר בנשים בהריון בסיכון גבוה שקיבלו קלקסן גם ללא עדות לקרישיות יתר בכלל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו