בת 34 אמנוראה לא מוסברת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת 34 אמנוראה לא מוסברת
    שושנה
    26/01/2017

שלום רב,
    אודה לך מאוד אם תתייחס -
    אני בת 34. ילדתי לפני 5 וחצי. משך השנה הראשונה לקחתי גלולות למניעת הריון והיו לי מחזורים. אחרי שנה שמתי התקן לא הורמונלי ומאז כ4 וחצי שנים לא קיבלתי מחזור!
    היה לי פרולקטין גבולי כ750. השאר תקין.
    גילו אצלי מאקרואדנומה בהיפופיזה. לפני חודש וחצי הוציאו לי את רובה בניתוח. הפורלקטין ירד ל200. שאר ההורמונים תקינים. אך המחזור לא חזר. בנוסף התחילו לי בשבועיים האחרונים גלי חום כמה פעמים ביום. מה אני אמורה לעשות או מה לבדוק כדי שהמחזור ישוב? התוצאות בבדיקות:
    FSH 6.5
    E2 128
    TSH 1.2
    T3 FREE 3.7
    T4 FREE 10.0
    LH 2.8
    PROLACTIN 204
    0.9>TESTOSTERONE-TOTAL
    CORTISOL-BLOOD 336
    אני מזכירה שוב שהילד שלי בן 5 וחצי ויכול להיות שבעצם מלידתו לא היה לי מחזור טבעי (אלא רק עם גלולות בשנה הראשונה).
    מה לעשות? תודה ענקית על התייחסותך!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת 34 אמנוראה לא מוסברת

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    27/01/2017

הפרופיל ההורמונלי המצורף תקין פרט לערכים נמוכים / גבוליים של תפקוד בלוטת התריס (יכול בעקיפין להשפיע על סדירות הווסת) - יש לבצע מעקב על תפקוד הבלוטה
    גם לאחר ניתוח להוצאת מאקרו אדנומה יכולים לעבור מס' חדשים עד שהמחזור מתייצב (אם כי חייב לציין שערכי הפרולקטין הקודמים לא היו מאד חריגים) כך שיש סיכוי סביר שהעניין יסתדר בסופו של דבר
    במקביל יכולות להיות סיבות נוספות לאל ווסת - עודף משקל אם יש) , STRESS, מחלות כרוניות אחרות וכו' - יש לבדוק עם הרופא המטפל. במידה ולא יהיו ממצאים , ניתן לגרום לביוץ בעזרת תרופות משרות ביוץ (קלומיפן / גונאדוטרופינים)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תשובתך המהירה

שושנה
    27/01/2017

איזה הורמונים מלמדים על ערכים גבוליים של בלוטת התריס? משום מה כל נושא ההורמונים לא נקלט לי...
    אין לי עודף משקל. אני לחוצה אולי קצת יותר מהממוצע אבל לא משהו שיכול להוביל לאל וסת. לדעתי בכל אופן.
    אחכה לטוב.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו