עובר ללא דופק בשבוע 17

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עובר ללא דופק בשבוע 17
    ענתי
    01/05/2017

בת 39 ,בחצי שנה האחרונה הפחה טבעית בשבוע 6 ומיד חודש אחרי הריון שהיה תקין והשבוע 17 העובר היה ללא דופק .
    הגיעו תוצאות רמת אסטריול נמוכות בחלבון עוברי ,מעבר לזה אין תוצאות מתיחת עובר עדיין. אחרי ההפלה עשו לי גרידה ,היה ריח חריף מהרחם .לא אמרו למה.
    שאלה-חודש לפני סבלתי מחום וכאבי שרירים ,חשבתי שאולי זו שפעת היות ואני גננת ,האם יתכן שזה cmv ולא בדקו זאת ולכן זה קרה,האם יש קשר בין ההפלות
    ברחם יש שני שרירנים קטנים שכל ההריונות לא הפריעו למהלך תקין- ובבית ברוך השם שלושה ילדים משלוש הריונות תקינים ולידות תקינות .
    נשלחתי לבדיקות קרישיות וזה תקין .
    כעת חוששת מלנסות הריון נוסף ולחוות את הנורא שחוויתי. כי כיצד ייתכן שעובר בשבוע 17 שעבר סקירה ושקיפות לפתע ללא דופק
    אשמח לתשובה מה לעשות והאם יש קשר בין ההפלות ובין רמת אסטריול נמוכה .מה עליי לבדוק
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עובר ללא דופק בשבוע 17

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    02/05/2017

רמת האסטריול הנמוכה יכולה להיות קשורה לעובדה שהעובר הפסיק להתפתח סמוך לבדיקה. אפשרויות נוספות - בעיה כרומוסומלית בעובר (טריזומיה 18 ) או מחלה בשם - ICHTHYOSIS
    . בנוסף יש לשלול בעיה זיהומית - במיוחד לאור הריח החריף שציינת. CMV יכול להיות קשור גם הוא.
    לגבי השרירנים - יש לבדוק את הגודל ובעיקר את המיקום כדי לקבוע האם קשורים להפלה.
    אני מניח שהאפשרויות הנ'ל נבדקו במסגרת הבירור שעברת כך שיש לברר מה נבדק ומה היו התוצאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עובר ללא דופק בשבוע 17

ענתי
    04/05/2017

תודה על התשובה והמענה.
    התקשרו שהגיעו תוצאות הבדיקות הכל תקין אצל העובר ואצלי
    הדבר היחידי היה חיידק ברחם ומכאן הריח החריף .לדעת הרופאה שהתקשאה החיידק גרם לכך לראות והיא אמרה שאין בעיה להכנס שוב להריון כיוון שעשיתי גם גרידה והרחם נקי.
    שאלתי היא האם שווה לעשות צילום רחם?( היא אמרה שלא כי הגרידה ראו שהכל תקין גם השרירנים מאוד קטנים ועברתי איתם הריונות תקינים ורגילים)
    האם זה בסדר להכנס להריון ישר לדעתך?
    אני חוששת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    06/05/2017

הזיהום ברחם בהחלט יכול להיות הגורם להפלה. במידה ולא היו סיבוכים לאחר ההפלה אין צורך בצילום רחם כרגע אלא רק במידה ובהמשך יהיה קושי בכניסה להריון. בהצלחה:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה אחרונה והמון תודה

ענתי- שאלה אחרו
    06/05/2017

תודה על תגובתך .החיידק הוא סטרטקופ וילידר
    והוא נמצא ברחם. שאלה אחרונה האם ניתן להכנס שוב להריון ?
    אני מודה לך מקרב לב על התייחסותך המקצועית והמהירה אתה פשוט מקסים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    06/05/2017

תודה:)
    לאחר הפלה מאוחרת מומלץ להמתין כ - 3 חדשים לפני הריון נוסף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו