הפלות חוזרות ואיכות זרע

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפלות חוזרות ואיכות זרע
    שרון
    08/05/2017

שלום
    אני בת 38. יש לי 2 ילדים מהריונות טבעים.
    בעברי 2 גרידות עם עוברים ללא דופק ו-4 הריונות כימיים. עברתי בירור של קרישיות והוא תקין, כמו כן היסטרוסקופיה (ילדתי בקיסריים).
    מעולם אף רופא לא ציין שאולי זאת יכולה להיות איכות זרע ירודה? אני נקלטת להריון מהר מאוד בניסיון הראשון או השני... בגלל הגיל אני כבר בלחץ. לאיזה רופא על בעלי לפנות?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפלות חוזרות ואיכות זרע

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    09/05/2017

כשאיכות הזרע ירודה (כמות, תנועתיות וכו' ) בדר'כ יש קושי בהשגת הריון, וזה לא המצב כאן לפי מיטב הבנתי.
    במקרים כמו שלך יש לשלול בין השאר בעיה גנטית אצל בני הזוג שתיאורטית עלולה להיות מועברת לעובר ע'י הגבר או האשה (הסיכוי לכך קטן לאור שני ההריונות התקינים אך שווה בדיקה).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז אתה מציע לפנות ליעוץ גנטי?

שרון
    09/05/2017

רופא הפריון העלה את האפשרות הזאת אך טען כי הסיכוי לבעיה אפסי בגלל שיש ילדים בריאים. האם כדאי לבדוק בכל זאת? גם בגלל ההפלות וגם כי חס וחלילה שלא יהיה תינוק פגוע?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    11/05/2017

אכן הסיכוי לבעיה גנטית נמוך אך מציע בכ'ז לפנות לייעוץ גנטי כדי להשלים את הבירור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו