השפעה של הדבקות בפונדוס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השפעה של הדבקות בפונדוס
    אני
    20/05/2017

שלום, בעברי 4 הפלות רצופות בשבועות מוקדמים לאחר IVF. סהכ 5 גרידות היות ובפעם הראשונה השאירו הכל. מטופלת בקלקסן אספירין ופלקווניל. לאחר ההפלה האחרונה ביצעתי היסטרוסקופיה שהיתה תקינה. כעת לאחר שנתיים של כשלונות נתגלתה הדבקות בפונדוס 25% דמוי מחיצה. לפי הרופא זה לא גורם להפלות, אך השאלה האם מפריע להשרשה? האם ההשרשה נעשית באיזור הפונדוס? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    השפעה של הדבקות בפונדוס

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    20/05/2017

לא ברור לי כיצד אובחנה ההידבקות בפונדוס. אם ההיסטרוסקופיה לאחר ההפלה האחרונה האחרונה הייתה תקינה, לא נראה שיש סיבה להידבקות. במידה ויש ספק רצוי לחזור על ההיסטרוסקופיה ואז גם ניתן לחתוך את ההידבקות במידת הצורך. לגבי אפשרות של מחיצה - ההשרשה יכולה להיעשות בכל מקום בדופן הרחם. כאשר העובר משתרש על המחיצה אכן יש סיכוי גבוה יותר להפלה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אני
    20/05/2017

תודה על התשובה. למעשה עשיתי עכשיו 2 היסטרוסקופיות. אחת אצל הרופא שעשה לי לפני שנתיים, והיות והוא פיברק עכשיו בהגזמה הידבקויות קשות מאוד, עשיתי הידרוסונוגרפיה שהיתה תקינה למעט אי סדירות באזור הפונדוס. לכן חזרתי שוב על ההיסטרוסקופיה אצל רופא אחר, שראה את ההידבקות באזור הפונדוס בלי שראה את תוצאות ההידרוסונוגרפיה. כך שזה נראה אמין, ולא סומכת כבר גם על אמינות התוצאות מלפני שנתיים.
    מה שראו זה הידבקויות דמויות מחיצה, לא מחיצה, אם אני מבינה נכון על ההדבקות לא יכולה להיות השרשה? לכן האם כדאי להסיר אותה או שלא אמורה כ"כ להפריע היות ויש מספיק שטח תקין ? וגם אם אני מבינה נכון, הדבקויות באזור הזה גם לא מעלות סיכוי להפלה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    21/05/2017

אם מדובר בהידבקות קטנה אכן הסיכוי שההריון ישתרש עליה הוא קטן ולכן הסיכוי שהיא עצמה הגורם להפלה גם הוא נמוך... מאידך, מכיוון שלפי מה שהבנתי היו 4 הפלות רצופות ללא הסבר אחר, יש הגיון בהיסטרוסקופיה נוספת לחיתוך ההידבקות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו