מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפלה שלישית ברצף, האם יש השערה מה קורה לי?ענתי03/07/2017
שלום רב
לצערי אני כעת אירי הפלה שלישית רצופה
לפני שבעה חודשים נכנסתי להריון ובשהוע 5 היתה הפלה כימית .
כחודש וחצי לאחר מכן נכנסתי להריון נוסף שהיה תקין עד שבוע 18 ואז העובר נמצא ללא דופק.עברתי לידה שקטה ואז גרידה. הממצאים גילו קשר אמיתי בחבל הטבור שהותר וראו שהיתה היצרות ,אמרו שרב הסיכויים שזו הסיבה אבל לא בטוח.
נמצאתי נשאית לפקטור 5 ליידן הטרוגני ואמרו שזו לא הסיבה ואין קשר בין ההפלות.
היום שוב הפלה כימית שבוע 4 שבוע שעבר היו דקירות בשני הצדדים לאחר שגיליתי הריון בבדיקה ביתית ובבדיקות דם בטא 48
אתמול הבטא נבדקה והיתה 53 ולא היתה תקינה
היום התחילו דימומים חזקים ,הייתי בלילה במאיר ואמרו שזו שוב הפלה כימית
מכן יוצא שבשבעה חודשים עברתי שלוש הפלות רצופות ,יד לי תור להיסטרוקופיה אבחנתית רק בעוד מס חודשים ואני בלחץ מעניין. אני בת 40 וככ רוצה ילד נוסף. יש לי שלושה ברוך השם וגם שני שרירנים ברחם.לדעתי הפעם זה לא מקרי אלא יש בעיה.
מה עוד אני יכולה לעשות? הומלץ לי על זריקות לקרישיות משבוע שד אבל הנה הפלתי בשבוע 4 כבר
אני מיואשת ,בבקשה האם יש השערה מה קורה לי? האם מהשרירנים שהיו קיימים ועברתי איתם שלוש לידות תקינות ? האם משהו ברחם טו בקרישיות ? נאמר לי שפקטור ליידן 5 מסוכן לאם טפחות לעובר אבל זה כבר מוגזם וקשה לי ככ
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי08/07/2017העובדה שעברת 3 הריונות תקינים בעבר היא סימן פרוגנוסטי טוב. (מוכיח גם שכנראה אין קשר להטרוזיגוטיות לפקטור 5 ליידן, אם כי יש ויכוח בנושא הזה...) מעבר לכך צריך לדעת כי כבר מגיל 35 עולה הקושי בהשגת הריון וכך גם שיעורי ההפלות, וזאת עקב ירידה באיכות הביציות.
יש לבדוק את מיקום השרירנים (ב US ) - במידה והם קרובים לחלל הרחם זה יכול להיות קשור להפלות. מומלץ להשלים את כל שאר הבירור - בדיקות הורמונליות - בלוטת התריס וכו', בירור בעיות כרוניות אחרות (עודף משקל? סכרת? זיהומים? וכו') , בירור גנטי והיסטרוסקופיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
יעלי09/07/2017תודה לך,האם הריונות כימיים מחשבים להפלה? או למזל רע
האם רצף שכזה יכול להעיד על בעיה? יש לי תור להיסטרוקופיה חודש הבא האם מומלץ לחכות או לנסות שוב הריון? אני חוששת מפאת הגיל לחכות עד להשגת הריון ומצד שני חוששת להקלט ולהפיל
כל הבדיקות תקינות חוץ מפקטור ליידן 5 מיקום שרירנים לא השתנה ולא גדלו אך בכל זאת אבדוק להיסטרוקופיה
ושוב תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר יורם גלעדי09/07/2017הריון כימי לא מוגדר כהפלה אך עדיין מומלץ להשלים את הבירור. היסטרוסקופיה היא בדיקה קלה ועדיף לבצע אותה לפני ההריון הבא. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)