שלוש לידות ושלוש הפלות ברצף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלוש לידות ושלוש הפלות ברצף
    נתי
    09/08/2017

שלום רב
    אני בת 41.יש לי שלושה ילדים.15(הריון תקין נולד בשבוע 35),בן 9(הריון תקין נולד בשבוע 38),בת 6(הריון תקין רק בשבוע 34 זריקה להבשלת ריאות וכדור להפסקת צירים עקב חשד לצירים מוקדמים,לידה בשבוע 38)
    מאז תוך שלוש שנים שלוש הפלות.ראשונה בשבוע 17,כל הבדיקות היו תקינות.בשבוע 16 הפסיק דופק,תוצאות הראו שהעובר היה תקין ולא יודעים מה הסיבה להפסקת דופק.הריון שני בשקיפות עורפית חשד לטרי זומנה 18 ובבדיקה כבר לא היה דופק.הריון שלישי שקיפות עורפית תקינה,שבועיים אחרי הפסקת דופק.אין הסבר,העובר היה נראה תקין.
    יש לציין שאני לא גרה בארץ,ופניתי לרופא נשים לקבלת בדיקות נוספות ובשאלות להבין מדוע זה קורה והדבר מאוד מפתיע כי היו לי הריונות תקינים לפני.אין לו תשובה,אמר שבדקנו הכל,כולל קרישות ושאין טעם לנסות שוב.
    מאז עברו שנתיים,הרופא מיהר לשים לי התקן.ואני מהלחץ הסכמתי.ההתקן ממש לא טוב לי כי הוא מפריש הורמונים שאני ממש מרגישה בכל יום אותם.נשארתי עם המון שאלות ללא תשובות ואני באמת לא יודעת מה לעשות.
    אשמח להכוונה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    09/08/2017

בהפלות מאוחרות, כמו במקרה שלך, אחד הגורמים השכיחים הוא בעיה גנטית/כרומוסומלית בעובר, מה שקורה בשכיחות גבוהה יחסית בסביבות גיל 40. האם בוצעה בדיקה גנטית לעוברים? האם בוצעה בדיקה גנטית לך ולבן זוגך?
    כמו כן יש לשלול גורמי סיכון אחרים - קרישיות יתר, זיהומים, בעיות כרוניות אחרות (סכרת, בלוטת תריס וכו')

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יכול להיות ברצף כזה?

נתי
    09/08/2017

לעובר הראשון בוצעה בדיקה אני לא יודעת אם גנטית אבל הוא נשלח למעבדה אחרי ההפלה,נאמר שהוא היה תקין והרופאה מהבית חולים טענה שמה שהיא חושבת שחבל הטבור בשלב מסוים נעשה צר מידי ולכן העובר לא קיבל את מה שהיה צריך והפסיק להתפתח,בהפלה השניה נאמר שהיה חשד לטריזומיה 18,מה גם שבדיקת שקיפות עורפית הצביעה על צוואר חשוד.בהפלה השלישית העובר התפתח יפה מאוד ואז בשבוע 15 לפתע הפסיק דופק.הרופא המיילד אמר שהם לא הצליחו לגלות מה לא היה תקין,אני לא חושבת עד כמה שידוע לי שעשו פה בדיקה גנטית לעובר.
    איזה בדיקות גנטיות עליי ועל בעלי לעבור?אנחנו עברנו בעבר בדיקות בכלל לפני שהיו לנו ילדים.
    מבחינת קרישיות הרופא אומר שזה וכל שאר הבדיקות תקינות
    אני באמת לא יודעת מה לעשות
    אשמח להכוונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    09/08/2017

לפי הבנתי לא בוצעו בדיקות גנטיות לעוברים הנ'ל. כמו שאמרתי - סיכוי גבוה שהיה מדובר בבעיה כזאת אם כי לא ניתן לדעת כרגע.
    הבדיקה הגנטית שלכם נקראת - קריוטיפ כדי לשלול בעיה כרומוסומלית ספציפית אצלכם (סיכוי קטן אבל קיים) לגבי שאר הבדיקות - פירטתי מקודם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עליי לעשות?

נתי
    09/08/2017

אני מעוניינת להוציא את ההתקן,מה שאומר שיכול להיות סיכוי שאכנס להריון (אפילו לא מתוכנן),השאלה הנשאלת מה עליי לבקש מהרופא נשים פה או שזה בכלל מרופא המשפחה לבדוק?כדי להיות רגועה
    אני שואלת את עצמי איך ייתכן שעברתי שלושה הריונות תקינים ופתאום שלושה הריונות רצופים כאלה לא מוצלחים
    האם אני בכלל יכולה לקחת סיכון ולהכנס שוב להריון?ומה יהיה אם יהיה אחזה מום שלא יעלו עליו בהריון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    09/08/2017

הוצאת התקן ע'י רופא נשים.
    לא ניתן לנבא מה יהיה בהריון הבא. מציע בשלב ראשון להשלים את הבירור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

נתי
    09/08/2017

תודה רבה על תשובתך המהירה
    אנסה לבקש את הבדיקות בלי קשר למה שיהיה בהמשך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו