הפלות חוזרות וטיפול מונע

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפלות חוזרות וטיפול מונע
    שרון
    27/02/2018

שלום
    אני בת 39. אמא ל2 ילדים מהריונות טבעיים. מנסה להרות כשנתיים, כאשר 4 הריונות כולם הסתיימו בהפלות מוקדמות. שבוע 5 פעמיים, שבוע 7, שבוע 11. הרופא המטפל לא מסכים לתת לי טיפול תומך כגון קלקסן ואנדומטרין... מתנגד לכך בכל תוקף, למרות שרופא אחר שהתייעצתי עמו המליץ שכן לקחת עקב ההפלות החוזרות. בדיקת קרישיות תקינה, הוא טוען שפרוטאין s גבולי , 56, ולכן ההפלות. הרופא המטפל טוען שזה תקין ולא מצדיק... אני אובדת עצות... לא רוצה לחוות עוד אובדן והגיל לא לטובתי... לא יודעת מה לעשות. אשמח לעצה. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפלות חוזרות וטיפול מונע

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    28/02/2018

מניח שבוצע כל הבירור הבסיסי לשלילת גורמי סיכון אחרים להפלות ונמצא תקין (בעיות / מחלות כרוניות כגון עודף משקל, סכרת, הפרעות בלוטת התריס וכו', בירור גנטי לך ולבעלך, היסטרוסקופיה , פרופיל הורמונלי)
    בהנחה שאכן כל השאר נמצא תקין, יש מקום להמליץ על קלקסן בהריון הבא (עקב 4 הפלות רצופות שאחת מהן מעל שבוע 10 + ממצא של פרוטאין S נמוך) אך יש לזכור כי האינדיקציה אינה חד משמעית ולא ניתן להבטיח שזה אכן ימנע הפלה בעתיד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו