תמיכה בהריון לאחר הפלות חוזרות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תמיכה בהריון לאחר הפלות חוזרות
    יסמין
    29/07/2018

ד"ר שלום,
    אני בת 31 נשואה פחות משנה ללא ילדים. עברתי שתי הפלות רצופות תוך שלושה חודשים, בדיוק באותה הצורה. שני ההריונות התחילו בצורה תקינה עם מספרים יפים, לאחר מכן התחיל דימום/ הכתמות חומות, נמשך עוד 3 שבועות כשרואים דופק ולא מוצאים סיבה לדימום, ובשבוע 9 הדופק מפסיק. את שתי ההפלות עברתי בעזרת ציטוטק שהצליח בשתי הפעמים. עברתי בחודשים האחרונים את כל הבדיקות לבירור הפלות חוזרות- אולטרסאונד תלת מימד של הרחם תקין לחלוטין, בדיקות קרישיות בדם (מחכה עדיין לחלק מהתשובות- מה שהגיע עד עכשיו תקין) ובדיקות גנטיות קריוטיפ לי ולבעלי שיצאו תקינות. מניחה שבקרוב ימליצו לי לנסות שוב, ומאד חוששת. מה לדעתך יכול לעזור מבחינה תרופתית מתחילתו של הריון הבא על מנת לתמוך, למנוע, להקל, לשפר את הסיכויים להצלחת הריון תקין? רוצה להגיע מוכנה לרופא שלי.
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    01/08/2018

יש לבדוק גורמים אפשריים נוספים (עודף משקל?, פרופיל הורמונלי, בלוטת התריס, סכרת סמוייה וכו') במידה והכל תקין יש סיכוי טוב להריון תקין בעתיד. רצוי תמיכה הורמונלית בתחילת ההריון (פרוגסטטיבים)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו