הפלות חוזרות- התיעצות בבקשה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפלות חוזרות- התיעצות בבקשה
    נעמי
    16/08/2018

שלום וברכה,
    ברצוני לשאול לגבי הפלות חוזרות שאני סובלת מהם. עברתי 6 הפלות בשבועות 6-10 הן מהריונות ספונטנים והן מהריונות של PGD+IVF. בחודש שעבר עברנו טיפול ונכנסתי להריון אך היום הרופא אמר שהעובר לא מתפתח כרוי הוא לפי שבוע 4 ואני אמורה להיות בשבוע 7 וגם רואים ששק ההריון מתחיל להפרד מהרחם. הפלה שביעית. עשינו בדיקות של קרשיות, קריוטיפ, לקחתי IVIG, קרטיה נגד קרשיות +פרדניזון+ דוסטינקס- כטיפול מונע, היסטרוסקופיה, בדיקות נגד זיהומים. הכל תקין. השאלה היא מה עושים כדי הימנע מהפלות להבא? אילו בדיקות נוספות ניתן לעשות ולא עברנו? אם יש לכם ממוחה בהפלות להמליץ לנו נשמח. (יש לי 3 ילדים. גם ההריונות שלהם לא היו קלים. הילד השני בהתחלה לא התפתח טוב עד חשש להפלה ורק לאחר מספר חודשים הוא הדביק את הקצב. ההריון השלישי היה עם דימומים והיפרדות שליה תוך שמירת הריון. בסכ"ה זה כך: ילד, הפלה, ילד, 5 הפלות, ילדה, ההפלה של עכשיו)
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עוד משהו להוסיף

נעמי
    16/08/2018

כמובן שעקב היותי מטופלת בטיפולי פוריות אני לוקחת תמיכה: אסטרופם+ פרוגסטרון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    18/08/2018

יש לבדוק גורמים אפשריים נוספים (גיל, רזרבה שחלתית - פרופיל הורמונלי - רמת FSH , AMH , פעילות בלוטת התריס, עודף / תת משקל, סכרת סמוייה וכו') אין תרופת פלא ל"ביציות באיכות לא טובה" אך ניתן לשנות את פרוטוקול הטיפול התרופתי לפני ה IVF - מתן DHEA , אנדרוגנים אחרים, שינוי מינון וסוג התרופות וכו')

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו