הפלות אחרי ריבוי פעולות ברחם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפלות אחרי ריבוי פעולות ברחם
    רחל
    12/02/2019

שלום
    אני בת 35
    רציתי לשאול עברתי לאחרונה 4הפלות
    ראשונה- בשבוע 19 ירידת מים פתאומית והייתי חייבת לסיים את ההריון לאחר פליטת העובר, עקב דימומים חזקים הורדתי לגרידה נשכחה חתיכת שליה (גודל כ6ס״מ) עקב כאבים חזקים חזרתי למיון קיבלתי ציטוטק והשארית לא יצאה אחרי שבוע שוב הגעתי עם כאבים למיון וזימנו אותי להסטרוסקופיה לאחר שבועיים בנסיון להוציא את השארית והרופא אך ללא הצלחה, לאחר שבועיים שוב היסטרוסקופיה ושוב ללא הצלחה הלכתי באופן פרטי שם בניסור וסקופים נוספת הוצאה השארית בהצלחה בעקבות כך הרירית של הרחם הייתה מאוד דקה בערך3.5 , לאחר מכן עברתי שתי הפלות כימיות בזמן ההריונות אני לוקחת דופסטון ועכשיו הפלה נוספת שבוע 9 עם עובר שלא התפתח וללא דפק טופלתי בציטוטק ועקב דימום חזק שוב גרידה.
    מה הסיכוי שלי להרות שוב אחרי כל ההפלות האלו? והאם יש בדיקות שאפשר לעשות? יש לציין שיש לי לפני ההפלות האלו ילדים בהריונות ספונטניים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    17/02/2019

סביר שיש קשר בין הרירית הדקה (ככל הנראה על רקע ההיסטרוסקופיות/גרידות החוזרות) ובין ההפלות החוזרות. יחד עם זאת - עצם העובדה שאת מצליחה להרות היא סימן טוב מכיוון שאם יש השרשה של עובר קיים גם הסיכוי להריון תקין בעתיד.
    יש להשלים בירור הפלות חוזרות (פרופיל הורמונלי, קרישיות יתר וכו') ולנסות לעבות את הרירית לפני הביוץ באמצעים תרופתיים (לא תמיד מצליח אך אפשר לנסות)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו