מידע רפואי
פורומים
- קרטוקונוס, עדשות מגע
- פרקינסון, הפרעות תנועה
- רפואה סינית
- פטרת ציפורניים
- גוף נפש, רפואת גוף נפש
- רפואת ילדים, מחלות ילדים
- פסיכולוגיה ילדים
- רפואת משפחה
- טיפולי ורידים, דליות, מחלות כלי דם
- הפרעות קשב וריכוז
- ניתוחים קוסמטיים בנרתיק
- סרטן ילדים, המטואונקולוגיה ילדים
- הפרעות קצב הלב, הפרעות לב
- כושר גופני
- יוגה, מדיטציה
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אליעזר גירש
אמבריולוג קליני בכיר מנהל מעבדה להפריה חוץ גופית (IVF) בביה"ח ברזילי, אשקלון. מנהל מעבדה אנדרולוגית בבנק הזרע Cryobank ברמת השרון. בוגר אוניברסיטה העברית (Ph.D) ומכון ויצמן למדע (פוסט-דוקטורט).ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפלות אחרי ריבוי פעולות ברחםרחל12/02/2019
שלום
אני בת 35
רציתי לשאול עברתי לאחרונה 4הפלות
ראשונה- בשבוע 19 ירידת מים פתאומית והייתי חייבת לסיים את ההריון לאחר פליטת העובר, עקב דימומים חזקים הורדתי לגרידה נשכחה חתיכת שליה (גודל כ6ס״מ) עקב כאבים חזקים חזרתי למיון קיבלתי ציטוטק והשארית לא יצאה אחרי שבוע שוב הגעתי עם כאבים למיון וזימנו אותי להסטרוסקופיה לאחר שבועיים בנסיון להוציא את השארית והרופא אך ללא הצלחה, לאחר שבועיים שוב היסטרוסקופיה ושוב ללא הצלחה הלכתי באופן פרטי שם בניסור וסקופים נוספת הוצאה השארית בהצלחה בעקבות כך הרירית של הרחם הייתה מאוד דקה בערך3.5 , לאחר מכן עברתי שתי הפלות כימיות בזמן ההריונות אני לוקחת דופסטון ועכשיו הפלה נוספת שבוע 9 עם עובר שלא התפתח וללא דפק טופלתי בציטוטק ועקב דימום חזק שוב גרידה.
מה הסיכוי שלי להרות שוב אחרי כל ההפלות האלו? והאם יש בדיקות שאפשר לעשות? יש לציין שיש לי לפני ההפלות האלו ילדים בהריונות ספונטניים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי17/02/2019סביר שיש קשר בין הרירית הדקה (ככל הנראה על רקע ההיסטרוסקופיות/גרידות החוזרות) ובין ההפלות החוזרות. יחד עם זאת - עצם העובדה שאת מצליחה להרות היא סימן טוב מכיוון שאם יש השרשה של עובר קיים גם הסיכוי להריון תקין בעתיד.
יש להשלים בירור הפלות חוזרות (פרופיל הורמונלי, קרישיות יתר וכו') ולנסות לעבות את הרירית לפני הביוץ באמצעים תרופתיים (לא תמיד מצליח אך אפשר לנסות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?