הפלות חוזרות בבקשה תענו אני ממש נוא

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפלות חוזרות בבקשה תענו אני ממש נוא
    ליהיא
    17/08/2008

אני בת 26 יש לי סכרת ותת פעילות בלוטת התריס שניהם מאוזנים בנוסף ישלי תסמונת נדירה הנקראת KLIPPEL TRENAUNAY, לפני 5 חודשים עברתי גרידה בשבוע 9 להריוני לאחר שדופק העובר פסק עכשיו בחמישי האחרון עברתי הפלה בעזרת ציטוטק בשבוע 6+5 לאחר שלא היה דופק והתפתחות של העובר. מה עלי לעשות כדי לדעת שההריון הבא יהיה תקין ואין איזה משהו שגורם להפלות הללו אני פשוט לא חושבת שאני מסוגלת לעוד הפלה כזו והרופאה שלי לא רוצה לבצע בדיקות לבדוק מדוע זה קורה אלא עם תהיה עוד הפלה. אני גרה בחיפה ואני רוצה אפילו לבצע בדיקות באופן עצמאי איך אני מוצאת מה אני צריכה לבדוק ואיזה רופא שיבדוק את הכל?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    19/08/2008

שלושת הגורמים שציינת - סכרת, היפותירואיד ותסמונת KLIPPEL TRENAUNAY מהוים כולם ביחד וכל אחד לחוד גורמי סיכון להפלות.
    לגבי הסכרת - ערכי הסוכר המומלצים לקראת הריון נמוכים יותר מהערכים הרגילים המומלצים לחולי סכרת בכלל.
    גם כאשר בלוטת התריס מאוזנת עדיין יש סיכוי מעט גדול יותר להפלות מסיבה לא ידועה.
    לגבי תסמונת כלי הדם - תסמונת זו קשורה, בין השאר, בסיכון לקרישיות יתר, מה שיכול להעלות סיכון להפלה.
    המלצות: 1- פניה למרפאת סכרת כדי לוודא איזון קפדני לפי הערכים המומלצים
    2 - בדיקה חוזרת של ערכי בלוטת התריס
    3 - תרופות למניעת קרישיות יתר - אספירין במינון נמוך לפני הכניסה להריון ותוספת
    קלקסן מתחילת ההריון
    בברכה
    דר' גלעדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו