האם אפשר לנסות מיד שוב אחרי 2 הפלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם אפשר לנסות מיד שוב אחרי 2 הפלות
    ליהי
    05/10/2008

שלום אני בת 36.5 , בחודשים האחרונים עברתי שתי הפלות, הראשונה ביוני לאחר שנצפה דופק תקין בשבוע ה- 7 והעובר הפסיק להתפתח בשבוע ה-9 , עברתי גרידא. השנייה השבוע - הפלה טיבעית בשבוע השביעי לאחר שלא נצפתה התפתחות עובר כלל בתוך שק ההיריון. אילו שני ההריונות היחידים שעברתי עד כה ( ללא ילדים) כל הריון נקלט לאחר 2 חודשי ניסיון. נישלחתי כעת לבדיקות רבות כולל טרומבופיליה ובדיקת DNA F FRAG של בעלי. אני די בדיכאון מהמצב ובפחד איום שלא אצליח להחזיק שום הריון. האם מצב של שתי הפלות בגילי הוא עדיין תקין והסיכוי ללדת עדיין גבוה? אני יודעת שההמלצה היא בדרכ' לחכות חודש לפני הניסיון הבא, אך אני רוצה כבר לנסות אם אין בעייה רפואית או סיכוי מוגבר להפלה אחרי הפלה טיבעית. הדימום שלי כמעט פסק ובהנחה שבדיקת האולטרסאונד תראה ששק ההריון יצא, האם אפשר להתחיל לנסות לפני המחזור הבא? האם יש סיבה ממשית בהנחייה לחכות חודש? מבחינה נפשית אני מעדיפה לנסות שוב כמה שיותר מהר - לחכות חודש שלם לפני הניסיון הבא יהיה מאוד מדכא מבחינתי. קראתי במקומות שונים על בחורות שניכנסו להריון מיד לאחר הפלה - ברור לי שזה אפשרי רק פחות ברור אם הסיכוי גבוה שיסתיים שוב באותה צורה דווקא בגלל שאחרי הפלה. תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הודעה של: ליהי

פרופ' שבח פרידלר
    06/10/2008

הסיכוי להפלה טבעית לאחר 2 הפלות רצופות היא כמו לפני ההפלות- רק אצל נשים עם 3 הפלות רצופות נמצא סיכון מוגבר. הגיוני שהרחם והמערכת ההורמונלית צריכה לחזור לנוורמה ורק אז יווצרו שוב תנאים להשרשה חדשה. גילך עדיין מספיק צעיר להספיק לידות נוספות. בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לך ליהי

אווה
    09/11/2008

אני ממש מבינה אותך כי אנחנו באותו מצב אני בת 24 ללא ילדים אני גם היה לי שתיי הפלות אחת בשבוע 8 לא היה דופק לעובר אז עשיתי גרידה והריון שני בשבוע 7.3 העובר לא היתפתח וקראת לי הפלה טבעית אני גם בלחץ יש כאלה רופאים שאומרים לחכות מחזור אחד ואז להיכנס להריון ןיש כאלה אומרים לחכות 3 חודשים ההפרש בין ההריונות שלי היו חצי שנה אבל אני לא רוצה לקחת סיכון אני אני לא רוצה להיתכזב שוב פעם זה לא קל הולכת לעשות את כול הבדיקות ואז אני יהיה רגוע ואני גם לך מציע לעשות את זה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו