זריקות בטא HCG לעומת פרוגסטרון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זריקות בטא HCG לעומת פרוגסטרון
    יעל
    24/11/2008

שלום עברתי שתי הפלות רצופות בחצי שנה האחרונה. פעם נצפה עובר עם דופק שנפסק בשבוע 9 ופעם נצפה שק ללא עובר. בת 35+ עשיתי בירור מקיף של קרישה, בעיות , היסטרוסקופיה והכל היה תקין. קיבלתי שתי המלצות משני רופאים: האחת לקחת זריקות HCG פעמיים בשבוע בהיריון הבא של 5000 ) והשנייה לקחת כדורי פרוגסטרון פעמיים ביום (20 מ"ל). לא ביררתי איתם כל כך את ההבדל. האחד מאמין שתוספת פרוגסטרון לא הוכחה כעוזרת, ואילו HCG יכול לעור ליצר פרוגסטרון. והשני מאמין שיש מחקרים חדשים שפרוגסטרון כן עוזר לקליטת הריון גם עם רמות הפרוגסטרון הנמדדות הן גבוהות. בהריון הראשון נבדקתי ביום ה-21 אחרי המחזור עם פרוגסטרון של 73, והחודש נבדקתי ביום ה-20 עם פרוגסטרון של 77 - אבל עדיין אינני יודעת אם נכנסתי להריון. רציתי לדעת מה דעתך לגבי שתי האופציות? האם אפשר לקחת את שתיהן ביחד? האם כדאי לי לקחת בנוסף אספירין במינון נמוך למרות שלא נצפו בעיות קרישה? מהן רמות נורמליות של פרוגסטרון בדם בשבוע 4 ומעלה? אני בת 35+ ולכן לא כל כך רוצה לעבור עוד הפלות מיותרות ומעדיפה לנסות כבר עכשיו עם חיזוק. תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הודעה של: יעל

פרופ' שבח פרידלר
    25/11/2008

בחלק קטן של נשים הפלה נגרמת מאי ספיקת הגופיפ הצהוב המפריש בעיקר פרוגסטרון בשלב הלוטאלי. אצל נשים אלה תוספת של פרוגסטרון - באופן ישיר בספיגה דרך הנרתיק או ע"י מתן hCG המעודד את הגופיפ הצהוב להגביר את פעילותו- אכן משפרת את התוצאות. הבעיה היא האם את שייכת לקבוצה זו. נשמע שלא על פי רמות הפרוגסטרון הגבובות שנמדדו אצלך. לכן קשה לי להאמין שהטיפול שהוצע לך יש לו אפקט מעבר לאפקט ה"פלצבו" (אין-בו). אספירין הוכח כלא יעיל במקרים שאין להם הפרעת קרישה. עדיין סיכויי ההריון השלישי להצליח גבוהים יותר מאשר הסיכוי להפלה חוזרת. בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרוגסטרון או HCG

יעל
    25/11/2008

פרופ' פרידלר תודה רבה על התגובה המהירה. אני יודעת שלקיחת התוסף יעזור רק במידה שזו הבעייה, ואני רוצה להתחיל מהקל לכבד. יש לי חברה שלא מצאו לה בעות קרישה ואחרי 5 הפלות לקחה זריקות נגד קרישה ועברה הריון, ברור שלא ברור שזו היתה הבעייה, אבל במקרה שלה זה לא הזיק, לכן חשבתי אולי בכל זאת לקחת קצת אספירין, אם ההריון הבא שוב לא יצליח. אני ובעלי עשינו גם בדיקות קריוטיפ - תקינות ועשיתי גם בדיקות IMMUNOLOGY של IgG ,IgM - תקינות. MTHFR יצא חיובי הטרוגני יכול להיות שהגוף שלי תוקף את העובר בגלל חוסר התאמה עם בעלי? כדאי אולי לעשות בדיקות התאמה של CROSS MATCH? יש לך אולי רעיון אחר לבדיקה, או רעיון מה כדאי לבדוק במהלך ההריון הבא? רמות של פרוגסטרון? יכול להיות שהגופיף הצהוב מפסיק לתפקד כשורה למרות שמיד לאחר הביוץ הרמות גבוהות? (הפרוגסטרון לא נבדק אצלי במהלך ההריון) תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו