הפלות חוזרות בדפוס דומה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפלות חוזרות בדפוס דומה
    דנה
    03/12/2008

שלום, אני בת 33, יש לי 2 ילדים בריאים (6 ו- 4.5) - הראשון נולד בלידה טבעית בשבוע 39 אבל היה חשד לרעלת הריון בסוף ההריון, השניה נולדה בשבוע 34 IUGR במשקל 1770 בעקבות זרוז לידה. לאחר מכן ב- 4 שנים האחרונות עברתי 4 הפלות חוזרות, בכולן נצפה דופק עוברי והתפתחות תקינה עד שבוע 8, שבו הדופק פסק והתחילה הפרשה דמית. בהריון של ההפלה הראשונה - נצפה קריש דם ברחם בא.ס הראשון, בשאר ההריונות בדיקות הא.ס היו תקינות עד הפסקת הדופק. ב- 3 מההריונות עברתי גרידה, בפעם האחרונה עברתי טיפול בציטוטק. עברתי בדיקות קרישיות יתר - תקינות. אני צריכה לעבור בנוסף בדיקת קריוטיפ. לא נשלחתי לבדיקות רחם, זיהומים, בעיות אימוניות ושאר הדברים שקראתי שממליצים לעבור. לשאלותי: האם אני צריכה לעבור את הבדיקות האלו ונוספות שאני לא מודעת אליהן? האם יש סיכוי שההפלות החוזרות נוצרו כתוצאה מההפלות? האם יש משמעות לדפוס החוזר? הרופא שלי המליץ לי להכנס להריון ולקחת אספירין למניעה - האם יש סבירות שההריון הבא יהיה תקין? תודה רבה מראש על כל התשובות. דנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפלות חוזרות בדפוס דומה

הוספת תגובה

• הודעה של: דנה

פרופ' שבח פרידלר
    03/12/2008

מובן מאליו כי יש הצדקה במקרה שלך לעבור בירור מקיף לכל ההיבטים של הפלות חוזרות. יחד עם זאת אין בירור זה מבטיח כי בהכרח תקבלי תשובה חד משמעית- עדיין ברוב המקרים אין תשובה ברורה. הסיפור הקליני שלך עם רעלת הריון בעבר, פיגור בגדילה תוך רחמית והפלות חוזרות מרמז על אפשרות של בעיה וסקולרית. מתן אספירין מניעתי הינו צעד הגיוני ביותר. עדיין אסור להתיאש כיון שסיכויי ההריון הבא להסתיים בשלום גבוהים מהסיכון להפלה- אם כי סיכון זה קיים ומוגבר בהשואה לאוכלוסיה הכללית. בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה וסקולרית

דנה
    03/12/2008

מה היא בעיה וסקולרית? ושוב תודה גם על התשובה וגם על התקווה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו