מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפלות חוזרות בדפוס דומהדנה03/12/2008
שלום, אני בת 33, יש לי 2 ילדים בריאים (6 ו- 4.5) - הראשון נולד בלידה טבעית בשבוע 39 אבל היה חשד לרעלת הריון בסוף ההריון, השניה נולדה בשבוע 34 IUGR במשקל 1770 בעקבות זרוז לידה. לאחר מכן ב- 4 שנים האחרונות עברתי 4 הפלות חוזרות, בכולן נצפה דופק עוברי והתפתחות תקינה עד שבוע 8, שבו הדופק פסק והתחילה הפרשה דמית. בהריון של ההפלה הראשונה - נצפה קריש דם ברחם בא.ס הראשון, בשאר ההריונות בדיקות הא.ס היו תקינות עד הפסקת הדופק. ב- 3 מההריונות עברתי גרידה, בפעם האחרונה עברתי טיפול בציטוטק. עברתי בדיקות קרישיות יתר - תקינות. אני צריכה לעבור בנוסף בדיקת קריוטיפ. לא נשלחתי לבדיקות רחם, זיהומים, בעיות אימוניות ושאר הדברים שקראתי שממליצים לעבור. לשאלותי: האם אני צריכה לעבור את הבדיקות האלו ונוספות שאני לא מודעת אליהן? האם יש סיכוי שההפלות החוזרות נוצרו כתוצאה מההפלות? האם יש משמעות לדפוס החוזר? הרופא שלי המליץ לי להכנס להריון ולקחת אספירין למניעה - האם יש סבירות שההריון הבא יהיה תקין? תודה רבה מראש על כל התשובות. דנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: דנה
פרופ' שבח פרידלר03/12/2008מובן מאליו כי יש הצדקה במקרה שלך לעבור בירור מקיף לכל ההיבטים של הפלות חוזרות. יחד עם זאת אין בירור זה מבטיח כי בהכרח תקבלי תשובה חד משמעית- עדיין ברוב המקרים אין תשובה ברורה. הסיפור הקליני שלך עם רעלת הריון בעבר, פיגור בגדילה תוך רחמית והפלות חוזרות מרמז על אפשרות של בעיה וסקולרית. מתן אספירין מניעתי הינו צעד הגיוני ביותר. עדיין אסור להתיאש כיון שסיכויי ההריון הבא להסתיים בשלום גבוהים מהסיכון להפלה- אם כי סיכון זה קיים ומוגבר בהשואה לאוכלוסיה הכללית. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה וסקולרית
דנה03/12/2008מה היא בעיה וסקולרית? ושוב תודה גם על התשובה וגם על התקווה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)