ביוץ מחזור לא סדיר והפלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ביוץ מחזור לא סדיר והפלות
    רוני
    23/12/2008

שלום רב, ביולי האחרון עברתי גרידה בשבוע 9 לאחר הפסקת דופק. מאז מחזורים לא סדירים (59 יום, 46, 29 ו-24 יום). במהלך שלושה מתוך המחזורים כשבועיים לפני הופעת הווסת היו לי דימומים חלשים מאד (דימום טרי ורוד) רק בניגוב במשך מספר ימים. כ-20 יום לפני הופעת הוסת האחרונה, בביקור אצל רופא הנשים נצפה זקיק בגודל 18ממ והבנתי כי הביוץ צפוי להיות בתוך יומיים אולם הווסת הגיעה רק לאחר 20 יום. כמו כן, כיום לאחר הביוץ המשוער החל אותו דימום חלש למשך כמעט שבוע. באותו הביקור אצל הרופא נצפתה ציסטה ככל הנראה דמית. המדובר היה בהריון שלישי כאשר גם הראשון הסתיים בהפלה בשלב מוקדם ואילו הריון שני עבר בשלום ויש לי ילד מקסים בן שנתיים. בשלושת ההריונות הקודמים נכנסתי להריון מהר למדי (חודשיים שלושה) ולפני ההפלה האחרונה תמיד היו לי מחזורים סדירים ווסת ללא כאבים ואילו מאז יולי- בעת הווסת כאבים חזקים ודימום יחסית חזק. יש לי ביקורת אצל הרופא רק בעוד שבוע. שאלתי היא מה גורם לאי הסדירות והדימומים החלשים באמצע המחזור, האם יתכן שווסת תגיע כ-20 יום אחרי ביוץ ולא 14 (ובדיקות הריון במהלך השבוע האחרון היו שליליות - כולל בדיקת דם)? האם יש קשר לכך שאינני מצליחה להרות מאז ההפלה? האם יש קשר או יש לדאוג בשל אי הסדירות והכאבים בעת הווסת? האם יתכן וקשור להפלות שעברתי? ומה מומלץ לעשות כעת? בדיקות? טיפול?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ביוץ מחזור לא סדיר והפלות

הוספת תגובה

• הודעה של: ליהי

פרופ' שבח פרידלר
    25/12/2008

וסת לא סדיר מעיד על אי סדירות בביוץ. יתכן כי יש הםרעה אנדוקרינית שכדאי לברר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו