הריון שלישי אחרי 2 הפלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הריון שלישי אחרי 2 הפלות
    יעל
    28/12/2008

שלום, אני אחרי 2 הפלות רצופות ללא לידות, אחת בשבוע 9, הפלה ע"י D&C ושנייה בשבוע 7 לאחר שהתפתח שק ללא עובר. אני בת 36 פלוס. עברתי בירור מקיף של קרישיות הורמונים, , אימונולוגיה והיסטרוסקופיה. לא מצאו דבר מלבד MTFHR הטרו וAMH 12. סיכמתי עם הרופא שלי שאקח מעכשיו (אחרי ביוץ) פרוגסטרון בלילה ואגדיל מינון של חומצה פולית ל-5מ"ג. (פרוגסטרון אחרי ביוץ אגב תמיד נמדד אצלי מאוד גבוה 70 פלוס) הרופא עוד לא יודע עדיין שנכנסתי להריון. לפי אחת התיאוריות יכול להיות שיש אצלי בעייה של מעבר מ-TH1 ל-TH2 והרופא טוען שאולי פרוגסטרון יעזור ללא קשר לרמת המדידה בדם. אחרי הפגישה עימו התחלתי להתלבט אם להגדיל חומצה פולית מ-0.4 ל-5 ללא בדיקת דם שמודדת אכן חוסר בחומצה פולית ובעיית הומוציסטאין. מה דעתך, כדאיי לבדוק 2 מדדים אילו לפני הגדלה ל-5 מ"ג? אולי להגדיל ל-1,2 מ"ג במקום ל-5? האם הטיפול בפרוגסטרון וחומצה פולית הוא מספק לדעתך בהריון זה או שכדאי לקחת דבר נוסף? האם זה בסדר לקחת פרוגסטרון רק פעם אחת בלילה (cyclogest 400mg) או שצריך גם בבוקר מכיוון שמדובר עכשיו בהריון? אני חיה בחו"ל וצריכה עיצה מהארץ, תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הריון שלישי אחרי 2 הפלות

הוספת תגובה

• הודעה של: יעל

פרופ' שבח פרידלר
    29/12/2008

הטיפולים שאת מזכירה אמפיריים- אין הוכחה ליעילותם בהקשר של הפלות חוזרות. קחי יותר חומצה פולית- לא יכול להזיק. מתן הפרוגסטרון פעמיים ביום יותר פיזיולוגי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו