הפלות חוזרות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפלות חוזרות
    מירי
    01/03/2009

שלום רב, אני בת 34, אם לילדה בת 3 וחצי שנולדה בהריון ראשון טבעי ותקין. בשנתיים וחצי האחרונות שלוש הפלות רצופות בשבועות ראשונים (8, 6, 7). לפני ההפלה האחרונה ערכתי ברור שכלל היסטרוסקופיה (תקינה) קרישיות דם (תקין). בדר"כ ביוצים סדירים. בעלי עשה בדיקת זרע והתגלתה בעייה במורפולוגיה (רק 3% תקינים). כל יתר הפרמטרים תקינים. בעיית הזרע הסבירה מדוע לקח לנו שנה שלמה להכנס להריון בין ההפלה השנייה לשלישית. למרות תוצאות הבדיקות התקינות שלי, בהריון האחרון שנפל הונחיתי לקחת אספירין ואוטרוגסטן. אלו כאמור לא הועילו. 1. כדי למנוע חלילה הפלה רביעית בעתיד, האם יש בדיקות נוספות שעליי או על בעלי לעבור? אם כן, מהן? 2. האם יתכן כי בעיית המורפולוגיה בזרע של הבעל היא הגורמת להפלות? אנחנו מיואשים. בביה"ח אמרו לי שרב הסיכויים שלא ימצאו כלום שיסביר ההפלות וייתכן ואעבור הפלות נוספות בדרך לילד נוסף. תודה רבה, ורד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפלות חוזרות

הוספת תגובה

• הודעה של: ורד

פרופ' שבח פרידלר
    02/03/2009

קשה מאד לקשור את המורפולוגיה להפלות- עובדה שהרית וההריון נוצר מזרע טוב שהצליח לחדור לביצית. יתכן כי העוברים לא תקינים. אולי יש מקום לבצע קריוטיפ לשניכם ורמת אנטיקרדיוליפין. ברמה המעשית כאשר אין סיבה ספציפית להפלות יתכן שאין טיפול ספציפי. עדיין סיכויי ההריון הבא להצליח גדולים מסיכויי הפלה רביעית אם כי אכן הסיכון להפיל גדול מהממוצע באוכלוסיה של גילך. בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו