מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת מי שפיר אחרי הפלותלפי11/03/2009
שלום אני בת 37 עוד שבועיים, בשנה האחרונה עברתי 2 הפלות רצופות בשבועות מוקדמים : עד 11, כרגע אני בהריון , שבוע 14+ עברתי שקיפות עורפית במרפאתו של פרופ ניקוליידס בלונדון ( אני גרה שם כעת ) , הבדיקה היתה מאוד טובה , שקיפות עורפית 2.4, נצפתה עצם אף והציון הסטיסטי המשוקלל לדאון לפי המרפאה שם היה 1/5730 ונאמר לי שמכיוון שזו סטיסטיקה של בת 20 לא כדאי לעשות מי שפיר. אני די בהתלבטות אם לעשות או לא בשבוע 16+2 ע"י ניקוליידס שהוא נחשב מוביל בתחום באנגליה, הם אינם מוכנים לגלות מהי סטטיסטיקת ההפלות שלו אחרי מי שפיר ונוקטים ב-1% לפי סטטיסטיקה מקומית מאחד בתי החולים כדי להבטיח את עצמם לדבריהם. וזה ממש לא מרגיע הם גם טוענים שהוא מבצע סיסי שלייה עד שבוע 16 (הוא עושה סיסי שליה גם כן בדיקור) ושאין הבדל בשיעור ההפלות בין סיסי שלייה לבין מי שפיר אצלו. השאלה שלי אם כדאי לי לוותר בכלל על מי שפיר אם סקירת מערכות מוקדמת תהיה טובה?< אם כדאי לעשות אצלו סיסי שליה בשבוע הבא - לפחות לא לדקר את שק ההריון שמאוד מפחיד אותי? האם זה הגיוני שהוא עושה סיסי שליה עד שבוע כה מאוחר? למתי הכי מאוחר אפשר לדחות את מי השפיר ואם יש יתרון בדחייה לשבוע 20 פלוס כדי להקטין סיכוי להפלה? למותר לציין שאובדן הריון בגלל הבדיקה לאחר ההפלות שלי וגילי תהיה די קשה. אי אפשר להתיעץ עם פרופ ניקוליידס , רק לפני הבדיקה עצמה ממש, הוא לא מקבל רק ליעוצים והמידע מגיע רק דרך המזכירה. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי13/03/2009תשובות השקיפות העורפית ובדיקות הדם הנלוות כולל חלבון עוברי נותנות סיכון סטטיסטי להופעת תסמונת דאון כך שלא ניתן לקבל תשובת "תקין" או "לא תקין" אלא להשוות את הסיכון לפי הגיל בלבד לסיכון המתקבל לאחר שקלול הבדיקות הנ'ל.
הבדיקה האבחנתית היחידה ששוללת ב 100% תסמונת דאון היא בדיקת הכרומוסומים של העובר ע'י בדיקת סיסי שליה או דיקור מי שפיר. לפי הוראות משרד הבריאות בארץ מומלצת בדיקת מי שפיר בכל מקרה של סיכון גבוה מ 1:380 . (כמובן שניתן לבצע את הבדיקה גם במקרים אחרים, לפי רצון האשה, ושיקוליה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהlate amnio
ד"ר פלד13/03/2009שקלי לבצע מי שפיר בשבוע 31 לאחר קבלת זריקה להבשלת ראות העובר. במהלך הבדיקה יש לבצע גם בדיקת FISH לקבלת תשובה מהירה שיטה זו מאפשרת הפחתת הסיכון למינימום. מתבצעת במקרים מיוחדים כמו שלך בהצלחה ד"ר פלד +972254802462
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)