טיפולי IVF והפלות חוזרות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפולי IVF והפלות חוזרות
    מה יהיה?
    31/03/2009

שלום,
    אני בת 39. אם לילד 1 בן 9 (שנולד מהריון טבעיו ובלידה טבעית - הריון מדהים).
    בסוף 2005 עברתי לפרוסקופיה והיסטרוסקופיה בעקבות חסימה של החצוצורות.
    משנת 2006 אני מטופלת אצל רופא פוריות.
    ב- 2006, בהזרעה ראשונה נכנסתי להריון תאומים: 1 מהם היה בלי דופק מהתחלה והתנקה לבד ולשני הפסיק הדופק בשבוע 15 ועברתי גרידה/הפלה.
    בסוף 2006 נכנסתי שוב להריון מהזרעה ובשבוע 8 לא היה דופק והעובר התנקה לבד.
    מאז עברתי טיפולי IVF ובסוף 2008 נכנסתי להריון בעקבות החזרת עוברים שהופשרו. בשבוע 8 לא היה דופק ועברתי גרידה.
    לאחר ההפלה השניה עברתי בדיקה לקרישיות יתר והכל היה תקין.
    כעת הופניתי לבדיקת קריוטיפ בתל השומר.
    שאלתי - בשל גילי, האם אין צורך בבדיקות נוספות ומקיפות יותר ע"מ שאפשר יהיה להציף יותר גורמים להפלות במידה וקיימות ? אם כן - אלו בדיקות מומלצות? אם יתגלה כי מדובר בבעיה כרומוזומלית שאין לה פתרון - כיצד ייתכן שההריון של בני שרד?ולגבי העתיד - האם פירוש הדבר שאין לי סיכוי ללדת? תודה רבה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפולי IVF והפלות חוזרות

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    31/03/2009

מעל גיל 35 שיעור ההפלות הולך ועולה גם ללא כל סיבה אחרת פרט לגיל.
    בכל מקרה - לאור ההסטוריה המיילדותית מומלץ להשלים את הבירור, כולל בדיקות נוגדנים למיניהם (APLA ), בדיקות הורמונליות וצילום רחם או היסטרוסקופיה.
    במקרה של בעיה כרומוסומלית אצל ההורים ניתן לבצע IVF עם בדיקה טרום השרשתית של העוברים.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו